04 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Tereyağlı Beyaz Peynirli Poğaça Tarifi



4 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 4 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı tereyağlı beyaz peynirli poğaça tarifi, tereyağlı beyaz peynirli poğaça nasıl yapılır, tereyağlı beyaz peynirli poğaça tarifi, tereyağlı beyaz peynirli poğaça malzemeleri, tereyağlı beyaz peynirli poğaça nasıl pişirilir, poğaça nasıl yapılır




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yarın yapılacak olan tereyağlı beyaz peynirli poğaça tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle ..

TEREYAĞLI PEYNİRLİ POĞAÇA


Malzemeler:
  • 300 gram beyaz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 150 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  •  1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı un


Hazırlanışı:
Yumurta akı. tereyağı,  ve diğer malzemeler  karıştırılarak azar azar un ilave edilir ve yoğurulur. Özleşen hamura ufalanmış peynir ve doğranmış  maydanoz eklenip  yedirilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak yapılır ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Yumurta sarısı sürülen peynirli poğaçanın üzerine bıçakla artı işareti şeklinde küçük kesik atılarak çörek otu ile süslenir ve  180 derece sıcak fırında pişirilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}