03 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi



3 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 3 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı vişneli ekmek kadayıfı  tarifi, ekmek kadayıfı nasıl yapılır, vişneli ekmek kadayıfı tarifi, ekmek kadayıfı  malzemeleri, afyon yemekleri





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında vişneli ekmek kadayıfı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle ..


VİŞNELİ EKMEK KADAYIFI

Malzemeler:
  •  1 adet hazır ekmek kadayıfı.
  • 1 kilo toz şeker.
  • 1 litre vişne suyu.
  • 1 kilo vişne.
  • kaymak.

Yapılışı:

  1. Vişne suyu ve 1 kilo vişne, toz şeker ile birlikte tencerede  pişirilerek şerbeti hazırlanır.
  2. Ekmek kadayıfı su ile  ıslatılıp biraz bekletilir.
  3. şişen ekmek kadayıfının şerbeti daha kolay çekmesi için alt kısmına bıçakla çarpı yapılır.
  4. Tepsiye alınıp ocağa konur. Üzerine yavaş yavaş hazırlanan sıcak vişneli şerbet dökülür.
  5. Pişme işlemi devan ederken tepsinin kenarında biriken şerbet kepçeyle alınıp tekrar üzerine gezdirilir.
  6. Pişince dilimlenerek sunum tabağına ters çevrilerek dilimlenir ve üzerine kaymak bırakılır.
  7. Afiyet olsun.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}