Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında altı ezmeli kuşbaşı kebap tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle ..
ALTI EZMELİ KUŞBAŞI KEBAP TARİFİ
Malzemeler:
- 2 kg. kuzu kuşbaşı
- 100 gr. kuyruk yağı
- 5 adet sivri biber
- 1 kg. domates
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı k. tuz
Etin terbiyesi için:
- 1 yemek k. domates salçası
- 1 yemek k. biber salçası
- 1 tatlı k. karabiber
- 1 tatlı k. toz kırmızı biber
- 1 tatlı k. toz şeker
- 1 tatlı k. tuz
- Yarım çay b. sıvıyağ
Yapılışı:
- Etler ve kuyruk yağı terbiye malzemleri ile yoğurulup karıştırılır,
- 1 gece dinlendirilir,
- Domatesler dörde bölünür, şişe dizilir,
- Farklı şişlere et ve kuyruk yağları dizilir, mangalda pişirlir,
- Pişen domatesler servis tabağına ezilir, tuz ve karabiber eklenir,
- Üzerine etler ve doğranmış biber koyulup servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder