01 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 01 nisan çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 01 nisan 2015 nurselin mutfağı Fındık Ezmeli Kurabiye nasıl yapılır, 31 nisan 2015 nurselin mutfağı Fındık Ezmeli Kurabiye tarifi, Fındık Ezmeli Kurabiye malzemeleri,Fındık Ezmeli Kurabiye nasıl pişirilir, Fındık Ezmeli Kurabiye nasıl yapılır, nurselin mutfağı İzmit yemekleri,
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Fındık Ezmeli Kurabiye tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
250 gr margarin
1 bardak sıvı yağ
1 bardak buğday nişastası
1 bardak pudra şekeri
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
un
İç Harcı İçin:
1,5 bardak fındık
fındık ezmesi
toz fıstık
Hazırlanışı:
Margarin eritilir ve karıştırma kabına alınır.Üzerine sıvı yağ,nişasta,pudra şekeri, yumurta,kabartma tozu ve un karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parça alınarak tezgahta merdaneyle açılır.Açılan hamurdan çay bardağının ağız kısmıyla bastırılarak yuvarlak şekiller oluşturulur.Hamur bitene kadar bu işleme devam edilir.Daha sonra 180 derece fırında pişirilir.Piştikten sonra soğumaya bırakılır.Soğuyan kurabiyelerin üzerine fındık kreması sürülür ve üzerine başka bir kurabiye kapatılır.Yanlarına da fındık kreması sürüldükten sonra kenarlar fındığa veya isteğe göre fıstığa bulanarak servis edilir.
FINDIK EZMELİ KURABİYE
Malzemeler:
250 gr margarin
1 bardak sıvı yağ
1 bardak buğday nişastası
1 bardak pudra şekeri
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
un
İç Harcı İçin:
1,5 bardak fındık
fındık ezmesi
toz fıstık
Hazırlanışı:
Margarin eritilir ve karıştırma kabına alınır.Üzerine sıvı yağ,nişasta,pudra şekeri, yumurta,kabartma tozu ve un karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parça alınarak tezgahta merdaneyle açılır.Açılan hamurdan çay bardağının ağız kısmıyla bastırılarak yuvarlak şekiller oluşturulur.Hamur bitene kadar bu işleme devam edilir.Daha sonra 180 derece fırında pişirilir.Piştikten sonra soğumaya bırakılır.Soğuyan kurabiyelerin üzerine fındık kreması sürülür ve üzerine başka bir kurabiye kapatılır.Yanlarına da fındık kreması sürüldükten sonra kenarlar fındığa veya isteğe göre fıstığa bulanarak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder