Pastane Poğaçası



poğaça nasıl yapılır, pastane poğaçası tarifi, peynirli poğaça tarifi, mayalı poğaça nasıl yapılır, kolay poğaça tarifi, pofuduk poğaça, yumuşak poğaça nasıl yapılır, sade poğaça, bayatlamayan poğaça tarifi





Yumuşacık poğaçalar yapmaya ne dersiniz.

POĞAÇA
 
 
Malzemeler:
- 1 paket maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yumurta
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- alabildiği kadar un ( yaklaşık 5 su bardağı)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- tuz

İçi için ( isteğe göre):
- 1 kase rendelenmiş peynir
- 1 tutam maydanoz

Hazırlanışı:
Orta boy karıştırma kabında ılık süt, maya ve toz şeker karıştırılarak yaklaşık  5 dk dinlendirilir.Yoğurma kabına yaklaşık 2 su bardağı un koyularak ortası havuz şeklinde açılır ve 2 yumurtadan birinin sarısı ayrıldıktan sonra diğerleri una eklenir. Daha sonra mayalı karışım una ilave edilir. Sıvı yağ, ılık su ve tuz da eklenerek yoğurulur. Biraz kıvam alınca tereyağı da ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilene kadar un ilave edilir. Hamur 1 saat mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır elde yuvarlak şekil verilir ortasına peynir konularak bohça gibi kapatılır. Peynirsiz yapmak isteyenler için  hamur yuvarlak şekil verilerek tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Çörek otuyla süslenerek 180 derece sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}