VİŞNELİ İKİ RENKLİ TATLI
MALZEMELER:1 kase vişne
1 çay bardağı toz şeker
2 su bardağı su
2,5 çorba kaşığı nişasta
İRMİKLİ MUHALLEBİSİ İÇİN:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çay bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI:
Vişneleri küçük bir tencereye koyuyoruz. Suyunu döküyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Vişneler pişince bir kaseye suyu döküyoruz, kepçeyle de vişneleri eziyoruz. Bu süzdüğümüz vişne suyunu tekrar küçük bir tencereye döküyoruz. Toz şekerini veriyoruz ve pişiriyoruz. Kaynayınca, nişastayı suyla eziyoruz ve tencereye döküyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Silikon muffin kalıplarını ıslatıyoruz. Hepsinin yarısına kadar vişneli sosu döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Beyaz renkli kreması için, sütü başka bir tencereye döküyoruz. Toz şekeri, irmiği, nişastayı ve vanilyayı döküyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Vişneli sos soğuyunca üzerine ilk sıcaklığı çıkmış kremayı paylaştırıyoruz. Bu şekilde tekrar soğutuyoruz. Buzdolabında iyice soğutuyoruz. Servis tabağına tatlımızı ters çeviriyoruz. Dikkatli bir şekilde kalıbından ayırıyoruz. Üzerini de nane yaprağı ve vişne taneleriyle süslüyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder