Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
KATLAMALI PİZZA
yarım paket yaş maya
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
su
SOSU İÇİN:
1 çorba kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
zeytinyağı
ÜZERİ İÇİN:
sucuk
zeytin
kaşar peyniri
beyaz peynir
yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine zeytinyağı döküyoruz, biraz da ılık su döküyoruz. Ortadaki sıvılarla mayayı eritiyoruz. Kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz. Hamuru 3-4 dakika kadar yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru yuvarlıyoruz. Hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz.
Sosu için, domates salçasını bir kaseye koyuyoruz. Sarımsağı minik doğrayıp içine katıyoruz. Fesleğeni de doğruyoruz ve ilave ediyoruz. Zeytinyağı, tuz, karabiber koyup karıştırıyoruz. Hamuru ikiye ayırıyoruz ve ikisini de yuvarlıyoruz. Tezgaha ve hamura un serpiyoruz. Hamuru merdaneyle oval şekilde açıyoruz. Hamur yağlı kağıt üzerine alıyoruz. Hamurun uzun kenarlarını karşılıklı olarak bir parmak kalınlığında şeritler kesiyoruz. Ortası bütün kalıyor. Ortaya hazırladığımız sosu sürüyoruz. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıyoruz ve doğruyoruz. Sucuğu küp küp doğruyoruz. Kaşar peyniri rendeliyoruz. Hamurun üzerine kaşar peynir rendesini koyuyoruz. Üzerine zeytin, sucuk ve beyaz peynir parçaları koyuyoruz. Kestiğimiz karşılıklı şeritleri bir sağdan, bir soldan alıyoruz. Verev şekilde kapatıyoruz. Bu şekilde tüm şeritleri kapatıyoruz. Yağlı kağıtla beraber tepsiye alıyoruz. Diğer hamura da aynı işlemi uyguluyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Tepside de mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder