Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
SUCUKLU KATLI POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler:
1 paket instant maya
- Su
- Tuz
- 3,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Sucuk
Hazırlanışı:
- Un, instant maya, tuz karıştırılıp ortası açılır
- Diğer malzemeler ortasına alınıp başta sıvı malzemeler karıştırılıp daha sonra undan alınarak hamur yoğrulur
- Azar azar su ilaveleri ile yumuşak hamur yoğrulur
- Hamur bezelere ayrılıp yuvarlak açılır
- Hamurların ortasına 1 dilim sucuk yerleştirilir
- Hamurun kenarı 4 eşit parçaya bölünür
- Oluşan her üçgenin iki kenarından çizik atılıp V şekli verilir
- İnce kısımlar sucuğun üstüne katlanıp yanda kalan kısımlara şekil verilip yağlı kağıt serili tepsiye dizilir
- Mayalanan poğaçalara yağ ile açılan yumurta sarısı sürülüp 180 derce fırında pişirilir
0 yorum:
Yorum Gönder