Tijen Aktay yine bu hafta sizler için birbirinden güzel tarifler sundu.İşte bunlardan biri..
KALPLİ KURABİYE
Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 100 gr. tereyağı
- 1 çay b. ayçiçek yağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2,5-3 su b. un
- 2-3 damla kırmızı gıda boyası
Yapılışı:
- Tereyağ bir süre çırpılır ve pudra şekeri eklenip çırpmaya devam edilir, 1 yumurta eklenip biraz çırpılıp yağ eklenir,
- Un yavaş yavaş eklenip ele hafif yapışan bir hamur elde edilir,
- Hamurun bir kısmına ( bir avuç kadar) gıda boyası eklenir iyice yoğurulur,
- İki yağlı kağıt arasında hamur açılır, yarım santim kalınlığında, su bardağı yardımıyla kesilir, yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır, yuvarlakların ortasından kalpli kalıpları kalp şekli çıkarılıp ortası kalp şeklinde açılır,
- Aynı kalp kalıpla kırmızı kurabiye hamurundan kesilir, (kırmızı hamur diğer hamura göre daha kalın açılmalı)
- Kırrmızı kalplar diğer kurabiyelerin içine yerleştirilir,
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında 12-13 dk. pişirilir
0 yorum:
Yorum Gönder