ekrana gelen İyi Fikir Programı, bugün Giresun mutfağından tariflerle, yayınlandıktan hemen sonra burada..
Malzemeler:
- Yarım kg haşlanmış taze fasulye
- 1 çay bardağı pirinç
-2 baş soğan
- yemek kaşığı domates salçası (isteğe göre)
-1 tatlı kaşığı pul biber
-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Doğranmış soğanlar zeytinyağında kavurulur. Biraz kavurulduktan sonra salça ilave edilir. Salça biraz çevrildikten sonra haşlanmış taze fasulyenin yarısı tencereye dökülür. Üzerine pirinç ilave edilir ve kalan fasulye ile üzeri tekrar kapatılır. Üzerine tereyağı ilave edilerek karıştırılmadan pişirilir.
Afiyet olsun.
FASULYE DİBLESİ
- Yarım kg haşlanmış taze fasulye
- 1 çay bardağı pirinç
-2 baş soğan
- yemek kaşığı domates salçası (isteğe göre)
-1 tatlı kaşığı pul biber
-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Doğranmış soğanlar zeytinyağında kavurulur. Biraz kavurulduktan sonra salça ilave edilir. Salça biraz çevrildikten sonra haşlanmış taze fasulyenin yarısı tencereye dökülür. Üzerine pirinç ilave edilir ve kalan fasulye ile üzeri tekrar kapatılır. Üzerine tereyağı ilave edilerek karıştırılmadan pişirilir.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder