27 Şubat 2015 Oktay Usta- Yeşil Elma - Fırında Püreli Antrikot Tarifi



27 şubat 2015 yeşil elma tarifler, yeşil elma , yeşil elma programı, yeşil elma 27.02.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta fırında püreli antrikot tarifi, fırında antrikot nasıl yapılır, fırında antrikot malzeme listesi, antrikot tarifi, patates püresi nasıl yapılır





Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..

FIRINDA PÜRELİ ANTRİKOT TARİFİ
 
 
Malzemeler:
600 gr antrikot
1 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 defne yaprağı
zeytinyağı
tuz
su

Püresi İçin:

 3 haşlanmış patates
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz

Hazırlanışı:

 Antrikotu ince ince dilimliyoruz. Tavaya biraz zeytinyağı döküyoruz ve etleri koyup arkalı önlü kızartıyoruz. Dikdörtgen cam fırın kabına etleri diziyoruz. Aynı tavaya, piyaz doğranmış soğanı koyup soteliyoruz, defne yaprağını ve tane karabiberi katıyoruz. Biraz daha karıştırdıktan sonra salçasını koyuyoruz ve kavuruyoruz. Sıcak suyla kıvamını açıyoruz ve karıştırıyoruz. Sosumuzu kaynamaya bırakıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Sosumuz kaynayınca etlerin üzerine gezdirerek döküyoruz. Üstünü önce yağlı kağıtla sonra alüminyum folyoyla kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Etler pişmesine yakın fırından çıkarıp tuzunu atıyoruz ve tekrar fırına verip pişiriyoruz. Püresi için, patatesleri haşlıyoruz ve eziyoruz. Tencereye patatesi, tereyağı ve sütü döküyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz. Tuzunu atıyoruz. Tahta kaşıkla karıştırarak püremizi pişiriyoruz. Sütü kontrollü olarak döküyoruz ki çok cıvık olmasın.

Servis tabağına et dilimlerini diziyoruz. Patates püresini, tırtıklı uç taktığımız şanti torbasına dolduruyoruz ve desenli olarak etlerin üzerine sıkıyoruz. Etlerin kenarına da püre sıkıyoruz. Üzerine sosu gezdirerek döküyoruz ve servis ediyoruz.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}