Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
ZEYTİNYAĞLI BAKLA
Malzemeler:
1 kg taze bakla
2 soğan
1 çorba kaşığı un
6 dal taze soğan
1 tutam dereotu
1 çorba kaşığı toz şeker
zeytinyağı
tuz
su
Hazırlanışı:
Baklaları ayıklıyoruz ve çok uzun olanları ikiye kırıyoruz. Soğanları piyazlık doğruyoruz. Tencerenin zeminine bir kat soğan yayıyoruz, üzerine bakla yayıyoruz. Bu şekilde kat kat yapıyoruz. Sondan bir önceki kata bakladan sonra yesil soğanın üst kısımlarını koyuyoruz, tekrar bakla diziyoruz, soğan ve taze soğanın sap kısımlarını diziyoruz. Dereotunu koyuyoruz. Unu, toz şekeri ve tuzu serpiyoruz. Zeytinyağını ve sıcak suyunu veriyoruz. Üzerine yuvarlak kestiğimiz yağlı kağıdı seriyoruz. Üstüne bir tabak kapatıyoruz. Kapağını kapatarak pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder