Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yarın Amasya yöresinden Amasya Çöreği tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle ..
AMASYA ÇÖREĞİ
Malzemeler:
- 1 paket kuru maya
- 13 bardak un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı ılık su
İçi için:
- 500 gram dövülmüş haşhaş
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 13 bardak un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı ılık su
İçi için:
- 500 gram dövülmüş haşhaş
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
- Tuz ve kuru maya karıştırılır.
- Ilık su koyulup maya eriyene kadar karıştırılır.- Un ve su ile yumuşak ele yapışan hamur yoğrulur.
- Üstü kapalı mayalanmaya bırakılır.
- İçi için haşhaş ve yağ karıştırılır.
- Hamur yağlı tezgaha alınıp yağ ile açılır.
- Üstüne haşhaş sürülüp bıçak ile 5-6 parçaya bölünüp hamurlar üst üste koyulur.
- Bıçak ile hamurdan parçalar kesilip ters yöne uçları çevrilerek yağlı tepsiye dizilir.
- Üstüne yumurta sarısı sürülüp 180 derece sıcak fırında kızaran kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder