25 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Amasya Çöreği Tarifi



25 şubat 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 25 şubat nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı amasya çöreği tarifi, amasya çöreği nasıl yapılır, amasya yemekleri






Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yarın Amasya yöresinden  Amasya Çöreği  tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle ..
 
 
AMASYA ÇÖREĞİ
 
Malzemeler:
- 1 paket kuru maya
- 13 bardak un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı ılık su
İçi için:
- 500 gram dövülmüş haşhaş
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
- Tuz ve kuru maya karıştırılır.
- Ilık su koyulup maya eriyene kadar karıştırılır.
- Un ve su ile yumuşak ele yapışan hamur yoğrulur.
- Üstü kapalı mayalanmaya bırakılır.
- İçi için haşhaş ve yağ karıştırılır.
- Hamur yağlı tezgaha alınıp yağ ile açılır.
- Üstüne haşhaş sürülüp bıçak ile 5-6 parçaya bölünüp hamurlar üst üste koyulur.
- Bıçak ile hamurdan parçalar kesilip ters yöne uçları çevrilerek yağlı tepsiye dizilir.
- Üstüne yumurta sarısı sürülüp 180 derece sıcak fırında kızaran kadar pişirilir.
 
 


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}