Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
FINDIKLI SÜTLÜ KADAYIF TATLISI TARİFİ
- 500 gram tel kadayıf
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı fındık
Şerbet İçin:
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı süt
- 3 su bardağı şeker
Hazırlanışı:
- Kadayıf tel tel açılır ve havalandırılır
– Yağlı tepsiye yarısı havalandırılarak tepsiye yayılır
– Üstüne iri fındık serpilip kalan kadayıf yine havalandırılarak tepsiye yayılır
– Kadayıfın üzerine bastırılıp erimiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı kaşık ile yedirilir
– Kadayıf 180 derece sıcak fırında kızarana kadar pişirilir
– Tatlı pişerken su, süt ve şeker ocağa alınıp 1 taşım kaynayınca soğumaya bırakılır
– Tatlı fırından alınıp soğuk şerbet ile buluşturulur
0 yorum:
Yorum Gönder