Her hafta TV 8 ekranlarında yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
PATLICANLI RİSOTTO TARİFİ
Malzemeler:
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 gr arborio pirinci
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1-1,5 L tavuk suyu
- 2 adet bostan patlıcanı – közlenmiş
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- ½ su bardağı toz parmesan
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı;
- Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun, doğrayın ve kenara alın.
- Soğan ve sarımsakları çok ince doğrayın.
- Tavuk suyunu ısıtın.
- Bir tencereye zeytinyağını ekleyin, ısınınca soğanı tencereye alın. Soğan yumuşayınca sarımsağı ekleyin ve bir tur çevirip pirinci ilave edin.
- Pirinçleri 2-3 dakika renkleri iyice parlaklaşıncaya kadar kavurun ama yakmayın.
- Elma sirkesini ilave edin ve tamamen buharlaştırın. Patlıcan, tuz ve karabiberi ilave edin ve karıştırın.
- Ardından tavuk suyundan 1 kepçe pirince ekleyin. Eklediğiniz tavuk suyunu buharlaşıncaya ve tencerede hiç sıvı kalmayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder