14 Şubat 2015 Ardanın Mutfağı Patlıcanlı Risotto tarifi



ardanın mutfağı tarifleri, ardanın mutfağında bu hafta, ardanın mutfağı yemekleri, ardanın mutfağı hangi kanalda, ardanın mutfağı patlıcanlı risotto  tarifi, tv 8 ardanın mutfağı,







Her hafta TV 8 ekranlarında  yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

PATLICANLI RİSOTTO TARİFİ
 
Malzemeler:
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gr arborio pirinci
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1-1,5 L tavuk suyu
  • 2 adet bostan patlıcanı – közlenmiş
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • ½ su bardağı toz parmesan
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı;

  1. Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun, doğrayın ve kenara alın.
  2. Soğan ve sarımsakları çok ince doğrayın.
  3. Tavuk suyunu ısıtın.
  4. Bir tencereye zeytinyağını ekleyin, ısınınca soğanı tencereye alın. Soğan yumuşayınca sarımsağı ekleyin ve bir tur çevirip pirinci ilave edin.
  5. Pirinçleri 2-3 dakika renkleri iyice parlaklaşıncaya kadar kavurun ama yakmayın.
  6. Elma sirkesini ilave edin ve tamamen buharlaştırın. Patlıcan, tuz ve karabiberi ilave edin ve karıştırın.
  7. Ardından tavuk suyundan 1 kepçe pirince ekleyin. Eklediğiniz tavuk suyunu buharlaşıncaya ve tencerede hiç sıvı kalmayıncaya kadar karıştırarak pişirin.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}