Her hafta TV 8 ekranlarında yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
DOLGULU RULO BONFİLE
Malzemeler:
- 500 gr dana bonfile
- 500 gr ıspanak
- 200 gr Ezine peyniri
- ½ su bardağı ekmek kırıntısı
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber – küçük doğranmış
- 1 adet yumurta sarısı
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
Hazırlanışı;
- Bonfilenizi 2 eşit parçaya bölün.
- 2 streç arasında bonfilelerinizi döverek inceltin.
- İç harç için, ıspanağı ince doğrayın ve az yağlı bir tavada soteleyin, bir kaseye alın.
- Bu kâseye peynir, kırmızı biber, ekmek kırıntısı, yumurta sarısı, tuz ve karabiberi alın ve harmanlayın.
- Bonfilenizin birisini tezgaha alın ve üzerine tuz ve karabiber serperek lezzetlendirin ve harcın yarısını içine yayın.
- Rulo olacak şekilde bonfileyi sarın ve strech ile sıkıca yeniden sarın.
- 2. Bonfileye de aynı işlemi uyguladıktan sonra ocağın üzerine bir tava alıp, zeytinyağı ilave edin.
- Bonfileleri streçten çıkartın ve dışları iyice renk alıncaya kadar tavada çevirerek pişirin ve fırın tepsisine alın.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin ve iplerini kestikten sonra sıcak servis edin
0 yorum:
Yorum Gönder