13 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Simit Kebabı Tarifi



13 şubat 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 13 şubat nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı simit kebabı tarifi, simit kebabı nasıl yapılır, Gaziantep yemekleri, simit kebabı nedir





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle ..


SİMİT KEBABI
 
 
Malzemeler:

  • 750 gram kebaplık kuzu kıyma
  • 1 çay bardağından az fazla köftelik simit(bulgur)
  • 1 çorba kaşığı nane
  • 2 çorba kaşığı acı kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 rendelenmiş soğan
Üzeri için:
  • Domates ve biber
Yapılışı:
  1. Simit ılık su ile ıslandıktan sonra kıyma ile yoğurulur.
  2. Bütün malzemeler eklenip el ıslatılarak yoğrulmaya devam edilir. Yoğurulduktan sonra şekil verilerek kebap şişine geçirilir.
  3. Şiş etin içinden çekilerek çıkartılır ve kebaplar yağlı kağıt üzerine dizilir.
  4. Domates ve biber ile süslenerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}