13 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Yoğurtlu Patates Tarifi



13 şubat 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 13 şubat nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı yoğurtlu patates tarifi, yoğurtlu patates nasıl yapılır, Gaziantep yemekleri, yoğurtlu patates nedir




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında bu gün Gaziantep Mutfağının bir birinden lezzetli yemekleri yapılacak. Hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

YOĞURTLU PATATES

Malzemeler:
  • 1 kg patates
  • 750 gr süzme yoğurt
  • 500 gr parça koyun eti
  • 5 parça ilikli kemik
  • 1 kase nohut1 küçük boy soğan
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam hasbir
  • 1 tutam karabiber

Yapılışı:

  1. 500 gr et ve  ilikli kemik tencereye alınıp üzerini geçmeyecek kadar su ilave edilir. Köpüğü çıktıkça kaşıkla alınır.
  2. 1 küçük boy soğan küçük küçük doğranır. Köpüğü alınan ete ilave edilir.
  3. 1 kase nohut ve 2 çay kaşığı da tuz ilave edilerek pişirilir. Etler suyunu biraz çekmişse üzerini geçecek kadar daha sıcak su ilave edilir.
  4. 1 kg patates küp küp doğranır. Kızartma tenceresine bol sıvıyağ koyulur ve patatesler hafif sararıncaya kadar kızartılır.
  5. İlikli kemikler haşlanan etin içinden çıkartılır. 750 gr süzme yoğurt ayrı bir tencereye alınır. Ocağın altı açılır ve zerine 1 yumurta kırılıp devamlı karıştırılarak ılıklaştırılır.
  6. Üzerine yemeğin suyundan azar azar eklenerek terbiyenin kıvamı açılır. Kızarmış patatesler etin ve nohutun üzerine ilave edilir.
  7. Terbiye de yemeğin içine dökülür. Ocağın altı kapatılır. 2 çay kaşığı tuz ve bir tutam karabiber eklenir.  Üzrine 1 tutam hasbir avuç içinde ezilerek serpilir. 1 yemek kaşığı tereyağı tavada eritilip yemeğin üzerine gezdirilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}