Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında bu gün Gaziantep Mutfağının bir birinden lezzetli yemekleri yapılacak. Hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
YOĞURTLU PATATES
Malzemeler:
- 1 kg patates
- 750 gr süzme yoğurt
- 500 gr parça koyun eti
- 5 parça ilikli kemik
- 1 kase nohut1 küçük boy soğan
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam hasbir
- 1 tutam karabiber
Yapılışı:
- 500 gr et ve ilikli kemik tencereye alınıp üzerini geçmeyecek kadar su ilave edilir. Köpüğü çıktıkça kaşıkla alınır.
- 1 küçük boy soğan küçük küçük doğranır. Köpüğü alınan ete ilave edilir.
- 1 kase nohut ve 2 çay kaşığı da tuz ilave edilerek pişirilir. Etler suyunu biraz çekmişse üzerini geçecek kadar daha sıcak su ilave edilir.
- 1 kg patates küp küp doğranır. Kızartma tenceresine bol sıvıyağ koyulur ve patatesler hafif sararıncaya kadar kızartılır.
- İlikli kemikler haşlanan etin içinden çıkartılır. 750 gr süzme yoğurt ayrı bir tencereye alınır. Ocağın altı açılır ve zerine 1 yumurta kırılıp devamlı karıştırılarak ılıklaştırılır.
- Üzerine yemeğin suyundan azar azar eklenerek terbiyenin kıvamı açılır. Kızarmış patatesler etin ve nohutun üzerine ilave edilir.
- Terbiye de yemeğin içine dökülür. Ocağın altı kapatılır. 2 çay kaşığı tuz ve bir tutam karabiber eklenir. Üzrine 1 tutam hasbir avuç içinde ezilerek serpilir. 1 yemek kaşığı tereyağı tavada eritilip yemeğin üzerine gezdirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder