13 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Antep Katmeri Tarifi



13 şubat 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 13 şubat nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı katmer tarifi, antep katmeri nasıl yapılır, Gaziantep yemekleri





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle

KATMER
 
Malzemeler:
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su

İç harcı:

  • 200 gr kaymak
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı toz fıstık

YAPILIŞI:
  1. Un, su ve tuz ile kulak memesi kıvamında bir hammur yoğurulur,
  2. Hamur dört bezeye ayrılır,
  3. Bezeler atlı tabağı büyüklüğünde sıvıyağ sürülerek açılır ve yarım saat bekletilir,
  4. Dinlenen hamurlar el ile incecik açılır,
  5. İçi için kaymak süt ile akıcı kıvama getirilir,
  6. Açılan yufkaya kaymak sürülür ve fıstık serpilip zarf şekli verilir,
  7. Katmerler fırına dizilip pişirilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}