Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle
KATMER
Malzemeler:
İç harcı:
- 200 gr kaymak
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı toz fıstık
YAPILIŞI:
- Un, su ve tuz ile kulak memesi kıvamında bir hammur yoğurulur,
- Hamur dört bezeye ayrılır,
- Bezeler atlı tabağı büyüklüğünde sıvıyağ sürülerek açılır ve yarım saat bekletilir,
- Dinlenen hamurlar el ile incecik açılır,
- İçi için kaymak süt ile akıcı kıvama getirilir,
- Açılan yufkaya kaymak sürülür ve fıstık serpilip zarf şekli verilir,
- Katmerler fırına dizilip pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder