Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
ETLİ DÜRÜM
MALZEME LİSTESİ:500 gr biftek
2 soğan
2 kırmızı biber
4 yeşil biber
taze kekik
soya sosu
zeytinyağı
karabiber
tuz
LAVAŞI İÇİN:
3 su bardağı un
1 paket instant maya
tuz
su
GARNİTÜRÜ İÇİN:
renkli yeşillik
HAZIRLANIŞI:
Lavaşı için, unu, instant mayayı ve tuzu atıyoruz ve karıştırıyoruz. Ortasına ılık su döküyoruz ve ortadan başlayarak hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan cevizden biraz büyük bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Tezgaha un serpiyoruz. Hamurları ince lavaş olacak şekilde açıyoruz. Ocak üstünde sac aparatında ya da teflon tavada yağsız olarak pişiriyoruz. Çok kısa sürede piştiği için yakmamaya özen gösteriyoruz.
Bifteği ince ince var parmak uzunluğunda doğruyoruz. Kırmızı ve yeşil biberleri de jülyen doğruyoruz. Soğanları piyazlık doğruyoruz. Bir tavaya zeytinyağı döküyoruz. Soğanları soteliyoruz, peşinden biberleri ilave edip pişirmeye devam ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Ayrı bir tavaya zeytinyağı döküyoruz, etleri koyup soteliyoruz. Et suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Soya sosu ve taze kekik yaprakları serpiyoruz. Etimiz pişince biberli harçla karıştırıyoruz. Lavaşların içine harcımızı paylaştırıyoruz ve dürüm yapıyoruz. Karışık yeşilliklerle servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder