12 Şubat 2015 Oktay Usta- Yeşil Elma - Ispanaklı Örgülü Börek Tarifi



yeşil elma tarifler, yeşil elma , yeşil elma programı, yeşil elma, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta ıspanaklı örgülü börek tarifi, ıspanaklı börek nasıl yapılır




Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..

ISPANAKLI ÖRGÜLÜ BÖREK TARİFİ

Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- Yarım paket yaş maya
- 1 çay bardağı sulu yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 yumurta akı
- Tuz
- Su
İçi İçin:
- 1 demet ıspanak
- Beyaz peynir
- Kaşar peyniri
- Zeytin yağı
- Tuz
- Karabiber

Üzeri İçin:
Yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Ispanağı doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz ve ıspanağı soteliyoruz. Tuz ve karabiber atıyoruz. Ispanak yumuşayınca altını kapatıyoruz. Eğer sulanırsa suyunu süzüyoruz. Hamuru için, unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu atıyoruz, ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sulu yoğurt ve zeytinyağı döküyoruz. Yumurta akını koyuyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz. Ortadaki sıvılarla mayayı eritiyoruz. Kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz.

Hamuru özleşene kadar 3-4 dakika yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru yuvarlıyoruz. Tezgaha un serpiyoruz. Hamurun üzerine de un serpiyoruz ve merdaneyle kare şeklinde bir hamur açıyoruz. Hamurun yarısına kadar 1 cm kalınlığında yarısına kadar ruletle ya da bıçakla kesiyoruz. Bu kestiğimiz şeritleri de 3er 3er örüyoruz. Kaşar peyniri rendeliyoruz. Hamurun bütün olan yarısına kaşar peyniri serpiyoruz. Soğumuş olan ıspanağı da üzerine yayıyoruz. Son olarak üzerine beyaz peyniri ufalıyoruz. İç harç koyduğumuz kısmı rulo sarmaya başlıyoruz. Örgülere doğru sarıyoruz. Örgü kısmı da rulo sarıyoruz. Uzun rulomuzun iki ucunu birleştirerek simit şekli veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Tepside mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}