12 Şubat 2015 Oktay Usta- Yeşil Elma - Böğürtlen Soslu İrmik Tarifi



yeşil elma tarifler, yeşil elma , yeşil elma programı, yeşil elma, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta böğürtlen soslu irmik tatlısı tarifi, irmik tatlısı nasıl yapılır





Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..

BÖĞÜRTLEN SOSLU İRMİK TATLISI
 

Malzemeler:
- 7 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 10 çorba kaşığı irmik
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz yeşil fıstık
Sos İçin:
- 1 kase böğürtlen
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 çorba kaşığı nişasta

Hazırlanışı:
Sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, irmiği, nişastayı ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca toz yeşil fıstığı ilave ediyoruz. Hızlıca karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz. İsteğe göre üzeri için biraz yeşil fıstık ayırabiliriz. Tatlımızı elma şeklindeki kalıbın içine döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Sosu için, böğürtleni ve toz şekeri küçük bir tencereye alıyoruz. Suyunu döküyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca nişastay biraz soğuk suyla ezerek sos tenceresine döküyoruz. Kıvamı koyulaşana pişiriyoruz ve ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Biraz da buzdolabında dinlendiriyoruz. Servis tabağına tatlıyı ters çeviriyoruz. Yağlı kağıttan külah yapıyoruz ve sosu içine dolduruyoruz. Tatlının üzerine sos sürerek servis ediyoruz.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}