11 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Kırışık Böreği Tarif- Hışhış tarifi



11 şubat 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 11 şubat nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı kırışık böreği tarifi, hışhış nedir, hışhış tarifi


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..




KIRIŞIK BÖREĞİ ( HIŞHIŞ)
 
 
Malzemeler:
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay kaşığı tuz
- 7 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
İçi İçin:
- 200 gram pastırma
- 200 gram beyaz peynir
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:
Tüm sıvı malzemeler karıştırılır ve azar azar un ile yumuşak hamur yoğrulur.
- Hamur bezelere ayrılıp un ve nişasta karışımına bulanıp dinlenmeye bırakılır.
- Bezeler ince açılıp kenarlardan kırıştırılır.
- Uç kısmına iç harç koyulup rulo sonuna kadar katlanır.
- Yarısı pastırmalı yarısı peynirli yapılıp tepsiye dizilir.
- Tereyağı ve sıvı yağ eritilip böreğin üstüne gezdirilir
- 180 derce sıcak fırında pişirilir..

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}