09 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Patatesli ÇiğköfteTarifi



9 şubat 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 9 şubat nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı patatesli çiğköfte tarifi, Antakya yemekleri





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


ANTAKYA USULÜ PATATESLİ ÇİĞ KÖFTE
 

Malzemeler:
- 400 gram kuzu kıyma
- 3 adet patates
- 2,5 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı ceviz
- 1 tutam maydanoz
- 2 adet soğan
- 3 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 bardak ılık su

Hazırlanışı:
- Köftelik bulgur ılık su ile ıslatılıp yumuşamaya bırakılır.
- Haşlanmış patates havanda püre kıvamını alana kadar dövülür.
- Kıyma yağsız tavaya alınıp suyunu çekene kadar kavrulur.
- Sıvı yağ, doğranmış 1 soğan, tuz, pul biber eklenip güzelce kavrulur.
- Elde küçültülmüş ceviz eklenip en son maydanoz eklenip ocaktan alınır.
- Köfteler için yumuşamış bulgur, kimyon, tuz, salça güzelce yoğrulur.
- Patates, tereyağı eklenip tekrar yoğrulur.
- Köfte hamurundan parçalar alınıp uzun köfte şekli verilir.
- Servis tabağına ortası kıymalı harç koyulur.
- Kıymalı harcın kenarı köfteler ile süslenir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}