Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
KÜLÇE
Malzemeler:
- 5 bardak un
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Su
- Tuz
İçi İçin:
- Yarım su bardağı rezene
- Yarım çay bardağı çörek otu
- Yarım çay bardağı susam
- 250 gram tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
- Maya, şeker ve ılık su bardakta eriyene kadar karıştırılıp dinlenmeye bırakılır
- Un elenip tuz ile karıştırılır
- Un, maya ve su ilaveleri ile hamur yoğrulur
- Eller ıslatılarak yoğrulan hamur hafif ele yapışan kıvam alınca üstü kapalı mayalanmaya bırakılır
- Mayalanan hamur bezelere ayrılır
- Tereyağı ve sıvı yağ eritilip hamur yağ ile açılıp rulo yapılır şekil verilir
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip üzeri çörek otu, susam ve rezene ile süslenir
- 180 derece fırında pişirilir
0 yorum:
Yorum Gönder