02 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Cevizli El Tatlısı Tarifi



2 şubat 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 2 şubat nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, muska tatlısı tarifi, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
 
CEVİZLİ EL TATLISI
Malzemeler:
- 1 bardak yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 bardak su
- Aldığı kadar un
İçi İçin:
- 1 su bardağı ceviz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbet İçin:
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- Yarım limon suyu
- Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:
-Hamur için tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp azar azar un ilaveleri ile yumuşak hamur yoğrulur
- Üstü kapatılır ve 15 dakika dinlenmeye bırakılır
- İçi için iri çekilmiş ceviz, şeker ve tarçın karıştırılır
- Şerbet için su, limon suyu ve şeker ocağa alınıp kaynaya bırakılır
- Kaynayan şerbet kenara alınır
- Hamur merdane ile açılıp bardak ile yuvarlaklar kesilir
- İçine ceviz koyulup yarım ay şeklinde katlanıp çatal ile ucuna bastırılır
- Tüm hamurlar bu şekilde yapılıp bol kızgın yağda kızartılır
- Kızaran hamurlar hemen sıcak şerbete atılıp biraz beklenip şerbetten alınır
- Toz Antep fıstığı ile servis edilir

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}