Süt Reçeli Tarifi



süt reçeli nasıl yapılır, süt reçeli tarifi, süt reçeli için gerekli malzemeler, süt reçeli nedir, süt reçeli nerelerde kullanılır,



Çocuklar için sabah kahvaltılarında besleyici ve güzel bir tat.


SÜT REÇELİ



Malzemeler:
  • 1 litre süt,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu ya da karbonat

Süt Reçeli Yapılışı

Geniş bir tencereye sütü koyalım. ( süte kabartma tozu koyunca kabarıyor onun için geniş bir tencere kullanalım )
Üzerine toz şekeri ilave edelim ve kaynatalım.
Süt kaynayınca kabartma tozunu ilave edelim.
Kısık ateşte ara ara karıştırarak cıvık muhallebi kıvamına gelene kadar yaklaşık 1 saat pişirelim.
Sonra kavanoza koyalım ve soğuduktan sonra kavanozun kapağını kapatalım.
Süt Reçelimiz servise hazır.
Not: Pişirirken aşırı koyu kıvamlı yapmayalım çünkü durdukça koyulaşıyor.
Pastaların, keklerin, kurabiyelerin ara tabanlarında ya da kahvaltıda tüketebilirsiniz.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}