30 Ocak 2015 Nurselin Mutfağı Tarifleri



30 ocak 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, pilav nasıl yapılır, 30 ocak nurselin mutfağı ciğer sarması tarifi, nurselin mutfağı annemin incir tatlısı tarifi, incir dolması tarifi, bulgurlu kol böreği tarifi




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


CİĞER SARMASI TARİFİ
 
Malzemeler:
 -1 kilo kuzu ciğer ve gömleği
- 2 su bardağı pirinç
- 3 adet soğan
- 1 paket dolmalık fıstık
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuş üzümü
- Yarım taze soğan
- Yarım demet taze nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 su bardağı su

Hazırlanışı:
- Ciğer gömleği sıcak suya koyulup yumuşamaya bırakılır
- Doğranmış soğan, fıstık ve yağ kavrulur
- Ciğer eklenip rengi dönene kadar kavrulur
- Pirinç, tuz, karabiber, üzüm eklenip karıştırılır
- Suyu verilip kısık ateşte dinlenmeye bırakılır
- Pişen pilava doğranmış taze soğan ve nane eklenip ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır
- Ciğer gömleği kesilip kaseye koyulur
- İçine iç harç koyulup taşan kısımlar üste katlanır
- Yağlı tepsiye ters çevrilip kaseden çıkartılır
- Ciğer dolmasına yumurta sarısı sürülüp az sıcak su koyulur ve 170 derce fırında kızarana kadar pişirilir.
 
ANNEMİN İNCİR TATLISI TARİFİ
Malzemeler:
- Yarım kilo kuru incir
- 1 kase ceviz
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım yemek kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker

Hazırlanışı:
- Kuru incir yarım saat sıcak suda bekletilir ve yumuşatılır
- Sap kısımları ayıklanır
- Tencere tereyağı ile güzelce yağlanır
- Dövülmüş ceviz, tarçın ve 1 çay bardağı şeker karıştırılır
- İncirlerin içi ceviz ile doldurulup tencereye dizilir
- Üzerine ılık su, süt ve şeker karışımı dökülüp kısık ateşte pişmeye bırakılır
- Pişen incir tatlısına erimiş tereyağı gezdirilir.
 
BULGURLU KOL BÖREĞİ TARİFİ
 
Malzemeler:
Hamur İçin:
- 1 kilo un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
İçi İçin:
- 2 bardak pilavlık bulgur
- 100 gram beyaz peynir
- 3 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber

Hazırlanışı:
- Hamur için tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp yoğurmaya başlanır.
- Gerekirse su eklenip yumuşak hamur yoğrulur.
- Hamur bezelere ayrılır, üstü kapalı hamur dinlenmeye bırakılır.
- İçi için soğan doğranıp yağ ile kavrulur.
- Doğranmış biber eklenip kavrulunca salçası eklenip eriyene kadar karıştırılır.
- Bulgur ve baharatlar eklenip karıştırılır.
- Suyu eklenip başta normal ateşte az suyunu çekene kadar pişirilir.
- Sonra altı kısılıp dinlenmeye bırakılır.
- Dinlenen pilav ılıyınca peynir eklenip karıştırılır ve soğutulur.
- Bezelere ayrılan hamur açılır az sıvı yağ sürülür ve iç harç koyulup rulo yapılır.
- Rulo yağlı tepsiye içten başlanıp döşenir.
- Tüm hamur bu şekilde yapılır.
- Üstü için 2 kaşık yoğurt, 1 adet yumurta ve sıvı yağ karıştırılıp bulgurlu böreğin üstüne sürülür.
- 170 derce sıcak fırında kızarana kadar pişirilir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}