Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
CİĞER SARMASI TARİFİ
-1 kilo kuzu ciğer ve gömleği
- 2 su bardağı pirinç
- 3 adet soğan
- 1 paket dolmalık fıstık
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuş üzümü
- Yarım taze soğan
- Yarım demet taze nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 su bardağı su
Hazırlanışı:
- Ciğer gömleği sıcak suya koyulup yumuşamaya bırakılır
- Doğranmış soğan, fıstık ve yağ kavrulur
- Ciğer eklenip rengi dönene kadar kavrulur
- Pirinç, tuz, karabiber, üzüm eklenip karıştırılır
- Suyu verilip kısık ateşte dinlenmeye bırakılır
- Pişen pilava doğranmış taze soğan ve nane eklenip ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır
- Ciğer gömleği kesilip kaseye koyulur
- İçine iç harç koyulup taşan kısımlar üste katlanır
- Yağlı tepsiye ters çevrilip kaseden çıkartılır
- Ciğer dolmasına yumurta sarısı sürülüp az sıcak su koyulur ve 170 derce fırında kızarana kadar pişirilir.
ANNEMİN İNCİR TATLISI TARİFİ
Malzemeler:- Yarım kilo kuru incir
- 1 kase ceviz
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım yemek kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
Hazırlanışı:
- Kuru incir yarım saat sıcak suda bekletilir ve yumuşatılır
- Sap kısımları ayıklanır
- Tencere tereyağı ile güzelce yağlanır
- Dövülmüş ceviz, tarçın ve 1 çay bardağı şeker karıştırılır
- İncirlerin içi ceviz ile doldurulup tencereye dizilir
- Üzerine ılık su, süt ve şeker karışımı dökülüp kısık ateşte pişmeye bırakılır
- Pişen incir tatlısına erimiş tereyağı gezdirilir.
BULGURLU KOL BÖREĞİ TARİFİ
Hamur İçin:
- 1 kilo un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
İçi İçin:
- 2 bardak pilavlık bulgur
- 100 gram beyaz peynir
- 3 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
Hazırlanışı:
- Hamur için tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp yoğurmaya başlanır.
- Gerekirse su eklenip yumuşak hamur yoğrulur.
- Hamur bezelere ayrılır, üstü kapalı hamur dinlenmeye bırakılır.
- İçi için soğan doğranıp yağ ile kavrulur.
- Doğranmış biber eklenip kavrulunca salçası eklenip eriyene kadar karıştırılır.
- Bulgur ve baharatlar eklenip karıştırılır.
- Suyu eklenip başta normal ateşte az suyunu çekene kadar pişirilir.
- Sonra altı kısılıp dinlenmeye bırakılır.
- Dinlenen pilav ılıyınca peynir eklenip karıştırılır ve soğutulur.
- Bezelere ayrılan hamur açılır az sıvı yağ sürülür ve iç harç koyulup rulo yapılır.
- Rulo yağlı tepsiye içten başlanıp döşenir.
- Tüm hamur bu şekilde yapılır.
- Üstü için 2 kaşık yoğurt, 1 adet yumurta ve sıvı yağ karıştırılıp bulgurlu böreğin üstüne sürülür.
- 170 derce sıcak fırında kızarana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder