23 Ocak 2015 Oktay Usta Tarifleri



yeşil elma tarifler, yeşil elma 23 ocak 2015, yeşil elma programı, yeşil elma, yeşil elma tarifler, oktay usta 23 ocak, oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta kek tarifi, oktay usta sebzeli tavuk köftesi tarifi, oktay usta kremalı çiçek tart tarifi, oktay usta patatesli kelebek ekmek tarifi,



Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..

SEBZELİ TAVUK KÖFTESİ
 
Malzemeler:
- 500 gram tavuk kıyma
- 2 adet köy biberi
- 1 adet kırmzı biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 yumurta
- 1 soğan
- Galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Servis İçin:
- 1 paket makarna
- Tuz
- Su

Hazırlanışı:
- Tavuk eti satır veya robot ile kıyma haline getirilir
– Biberler ve maydanoz ince kıyılır
– Tavuk eti, yumurta, sebzeler, tuz ve karabiber yoğrulur
– Galeta unu ile köfte kıvamı ayarlanıp şekil verilir
– Sebzeli tavuk köftesi yağda kızartılır
– Makarna kaynar tuzlu suda haşlanıp süzülür
– Köfteler makarna ile servis edilir

KREMALI ÇİÇEK TART TARİFİ
 
Malzemeler:
Hamur İçin:
- 2,5 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta
- 125 gram tereyağı
- 1 çorba kaşığı yoğurt
Kreması İçin:
- 2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı labne
Üzeri için:
- Erimiş çikolata

Hazırlanışı:
- Kuru malzemeler güzelce karıştırılır.
- Ortası açılır ve yumuşak tereyağı ile yumurta eklenir.
- Ortasından başlanarak hamur yoğrulmaya başlanır.
- Gerekirse yoğurt eklenip yumuşak hamur yoğrulur.
- Kreması için labne hariç tüm malzemeler karıştırılır.
- Ocağa alınıp kıvamını alana kadar pişirilir.
- Labne eklenip karıştırılır ve ocaktan alınır.
- Hamur un ile açılıp çiçekli kurabiye aparatı ile kesilir.
- Kesilen hamurlar tart kalıbına yerleştirilir.
- 180 derce fırında 10-15 dakika pişirilir.
- Pişen tart hamurlarına krema koyulur.
- Çikolata ile kremalı çiçek tart süslenir.

PATATESLİ KELEBEK EKMEK TARİFİ

Malzemeler:
- 3,5 su bardağı un
- Yarım paket yaş maya
- 1 yumurta akı
- Tuz
- Su
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 çay bardağı sulu yoğurt
Üzeri İçin:
- Yumurta sarısı
İçi İçin:
- 1 haşlanmış patates
- Tuz
- Kara biber
Servis İçin:
- Yeşillik
- Kokteyl domates

Hazırlanışı:
- Un ve tuz karıştırılır ortası havuz şeklinde açılır
- Maya ve diğer malzemeler eklenip başta maya eritilir
- Undan azar azar alınarak hamur güzelce yoğrulur
- Hamur küçük bezelere ayrılıp yuvarlak yapılıp dinlenmeye bırakılır
- Patates ezilip tuz ve kara biber ile karıştırılır
- Bezelere el ile bastırılıp patatesli harçtan koyulur ve yuvarlak yapılır
- Yağlı kağıt serili tepsinin üzerine yuvarlaklara kelebek şeklinde dizilir
- Üzerine yumurta sarısı sürülür
- Üzeri streç ile kapatılıp mayalanmaya bırakılır
- Mayalanan kelebek ekmek 180 derce fırında pişirilir
- Pişen ekmek domates ve yeşillik ile servis edilir

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}