Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
SEBZELİ TAVUK KÖFTESİ
- 500 gram tavuk kıyma
- 2 adet köy biberi
- 1 adet kırmzı biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 yumurta
- 1 soğan
- Galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Servis İçin:
- 1 paket makarna
- Tuz
- Su
Hazırlanışı:
- Tavuk eti satır veya robot ile kıyma haline getirilir
– Biberler ve maydanoz ince kıyılır
– Tavuk eti, yumurta, sebzeler, tuz ve karabiber yoğrulur
– Galeta unu ile köfte kıvamı ayarlanıp şekil verilir
– Sebzeli tavuk köftesi yağda kızartılır
– Makarna kaynar tuzlu suda haşlanıp süzülür
– Köfteler makarna ile servis edilir
KREMALI ÇİÇEK TART TARİFİ
Hamur İçin:
- 2,5 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta
- 125 gram tereyağı
- 1 çorba kaşığı yoğurt
Kreması İçin:
- 2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı labne
Üzeri için:
- Erimiş çikolata
Hazırlanışı:
- Kuru malzemeler güzelce karıştırılır.
- Ortası açılır ve yumuşak tereyağı ile yumurta eklenir.
- Ortasından başlanarak hamur yoğrulmaya başlanır.
- Gerekirse yoğurt eklenip yumuşak hamur yoğrulur.
- Kreması için labne hariç tüm malzemeler karıştırılır.
- Ocağa alınıp kıvamını alana kadar pişirilir.
- Labne eklenip karıştırılır ve ocaktan alınır.
- Hamur un ile açılıp çiçekli kurabiye aparatı ile kesilir.
- Kesilen hamurlar tart kalıbına yerleştirilir.
- 180 derce fırında 10-15 dakika pişirilir.
- Pişen tart hamurlarına krema koyulur.
- Çikolata ile kremalı çiçek tart süslenir.
PATATESLİ KELEBEK EKMEK TARİFİ
Malzemeler:
- 3,5 su bardağı un
- Yarım paket yaş maya
- 1 yumurta akı
- Tuz
- Su
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 çay bardağı sulu yoğurt
Üzeri İçin:
- Yumurta sarısı
İçi İçin:
- 1 haşlanmış patates
- Tuz
- Kara biber
Servis İçin:
- Yeşillik
- Kokteyl domates
Hazırlanışı:
- Un ve tuz karıştırılır ortası havuz şeklinde açılır
- Maya ve diğer malzemeler eklenip başta maya eritilir
- Undan azar azar alınarak hamur güzelce yoğrulur
- Hamur küçük bezelere ayrılıp yuvarlak yapılıp dinlenmeye bırakılır
- Patates ezilip tuz ve kara biber ile karıştırılır
- Bezelere el ile bastırılıp patatesli harçtan koyulur ve yuvarlak yapılır
- Yağlı kağıt serili tepsinin üzerine yuvarlaklara kelebek şeklinde dizilir
- Üzerine yumurta sarısı sürülür
- Üzeri streç ile kapatılıp mayalanmaya bırakılır
- Mayalanan kelebek ekmek 180 derce fırında pişirilir
- Pişen ekmek domates ve yeşillik ile servis edilir
0 yorum:
Yorum Gönder