Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
HİNDİSTANCEVİZLİ PASTA
- 300 gram bitter çikolata
- 150 gram tereyağı
- Yarım su bardağı ceviz
- 1 bardak şeker
- 2,5 su bardağı Hindistan cevizi
- 110 gram un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı süt
Kreması İçin:
- 1,5 su bardağı süt krema
- 3 adet yumurta
- 150 gram tere yağı
- 1 bardak şeker
- 100 gram bitter çikolata
Hazırlanışı:
- Ceviz çekilip Hindistan cevizi ile sıcak fırında 5 dakika kurutulur
- Tereyağı ve bitter çikolata benmari usulü eritilir
- Yumurta ve şeker çırpılır
- Süt, kabartma tozu ve un eklenip karıştırılır
- Erimiş çikolatada eklenip kek hamuru karıştırılır
- Yağlı tepsiye yayılıp 180 derce fırında pişirilir
- Kreması için krema, yumurta, tereyağı ve şeker kaynatılır
- Ceviz ve Hindistan cevizi eklenip karıştırılır
- Kekin üzerine yayılır ve dolaba kaldırılır
- Pasta kesilip erimiş çikolata ile süslenip servis edilir.
ACIBADEM KURABİYESİ
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 150 gram badem
- 50 gram ceviz
- 1 bardak şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 3-4 damla acı badem aroması
Hazırlanışı:
- Ceviz ve badem robotta un haline getirilir.
- Yumurta akı ve şeker ile ocağa alınır.
- Çok kısık ateşte sürekli karıştırılarak yarım saat kavrulur.
- Pişen kurabiye hamuru soğumaya bırakılır
- Soğuyan hamura nişasta ve acı badem aroması eklenip karıştırılır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye krema torbası veya buzdolabı poşeti ile yuvarlak sıkılır.
- Üzerine badem koyulup 150 derce fırında 15 dakika pişirilir.
DUSKARATİ TARİFİ
Kolay Lavaş İçin:
- 4 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kilo kuşbaşı et
- 1,5 su bardağı buğday unu
- 100 gram kuyruk yağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Salatası İçin:
- 2 kereviz sapı
- 4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Hazırlanışı:
- Hamur yoğrulur ve bezelere açılır.
- Bezeler küçük açılır.
- Açılan hamur yağlanır ve 1 hamur üstüne kapatılıp açılır.
- Tüm hamurlar bu şekilde yapılır ve tavada pişirilir.
- Un tavada kavrulur.
- Etler una bulanıp kuyruk yağında kızartılır.
- Salata için kereviz sapı ve sarımsak doğranır.
- Tüm malzemeler eklenip karıştırılır.
- Lavaşlar tepsiye dizilir ve salata üzerine koyulur.
- Etlerde üzerine dizilip servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder