23 Ocak 2015 Nurselin Mutfağı Tarifleri- 23 Ocak 2015 Nurselin Mutfağı İzle



23 ocak 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 23 ocak nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, muska tatlısı tarifi, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı Hindistan cevizli pasta, nurselin mutfağı acı badem kurabiyes, nurselin mutfağı duskarati tarifi, nurselin mutfağı kolay lavaş tarifi





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


HİNDİSTANCEVİZLİ PASTA
 
Malzemeler:
- 300 gram bitter çikolata
- 150 gram tereyağı
- Yarım su bardağı ceviz
- 1 bardak şeker
- 2,5 su bardağı Hindistan cevizi
- 110 gram un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı süt
Kreması İçin:
- 1,5 su bardağı süt krema
- 3 adet yumurta
- 150 gram tere yağı
- 1 bardak şeker
- 100 gram bitter çikolata

Hazırlanışı:
- Ceviz çekilip Hindistan cevizi ile  sıcak fırında 5 dakika kurutulur
- Tereyağı ve bitter çikolata benmari usulü eritilir
- Yumurta ve şeker çırpılır
- Süt, kabartma tozu ve un eklenip karıştırılır
- Erimiş çikolatada eklenip kek hamuru karıştırılır
- Yağlı tepsiye yayılıp 180 derce fırında pişirilir
- Kreması için krema, yumurta, tereyağı ve şeker kaynatılır
- Ceviz ve Hindistan cevizi eklenip karıştırılır
- Kekin üzerine yayılır ve dolaba kaldırılır
- Pasta kesilip erimiş çikolata ile süslenip servis edilir.

ACIBADEM KURABİYESİ
 

Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 150 gram badem
- 50 gram ceviz
- 1 bardak şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 3-4 damla acı badem aroması
Hazırlanışı:
- Ceviz ve badem robotta un haline getirilir.
- Yumurta akı ve şeker ile ocağa alınır.
- Çok kısık ateşte sürekli karıştırılarak yarım saat kavrulur.
- Pişen kurabiye hamuru soğumaya bırakılır
- Soğuyan hamura nişasta ve acı badem aroması eklenip karıştırılır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye krema torbası veya buzdolabı poşeti ile yuvarlak sıkılır.
- Üzerine badem koyulup 150 derce fırında 15 dakika pişirilir.


DUSKARATİ TARİFİ
 
Malzemeler:
Kolay Lavaş İçin:
- 4 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kilo kuşbaşı et
- 1,5 su bardağı buğday unu
- 100 gram kuyruk yağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Salatası İçin:
- 2 kereviz sapı
- 4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik

Hazırlanışı:
- Hamur yoğrulur ve bezelere açılır.
- Bezeler küçük açılır.
- Açılan hamur yağlanır ve 1 hamur üstüne kapatılıp açılır.
- Tüm hamurlar bu şekilde yapılır ve tavada pişirilir.
- Un tavada kavrulur.
- Etler una bulanıp kuyruk yağında kızartılır.
- Salata için kereviz sapı ve sarımsak doğranır.
- Tüm malzemeler eklenip karıştırılır.
- Lavaşlar tepsiye dizilir ve salata üzerine koyulur.
- Etlerde üzerine dizilip servis edilir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}