Hafta içi hergün 12:50'de kanaltürk ekranlarında yayınlanan kadın programı Derya'nın Dünyası tarifleri yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
AÇIK BÖREK
Malzemeler:
- 2 adet havuç
- 2 adet pırasa
- Maydanoz
- 2 adet yufka
- 3 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 3 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı krema
- 2 adet pırasa
- Maydanoz
- 2 adet yufka
- 3 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 3 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı krema
Hazırlanışı:
- İç harç için doğranmış pırasa ve havuç haşlanır
- Maydanoz ve tuz eklenip karıştırılır- Çırpılmış yumurta, krema, un ve tuz karıştırılır
- Yağlanmış tepsiye yufka serilir
- Yağ sürülüp diğer yufka üstüne kapatılır
- Pırasalı harç üzerine yayılıp hazırlanan krema üstüne dökülür
- Yufkanın kenarları üst kısım açık kalacak şekilde içe katlanıp yağ sürülür
- 180 derce fırında kızarana kadar pişirilir.
KIŞ ÇEREZİ
Malzemeler:
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet küçük karnabahar
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 adet küçük karnabahar
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
Hazırlanışı:
- Nohut ve karnabahar haşlanır
- Tüm malzemeler eklenir harmanlanır- Yağlı kağıt serili tepsiye boşaltılır
- 15 dakika dinlendirilir
- 180 derce fırında 15 dakika kızartılır
0 yorum:
Yorum Gönder