Patatesli Çıtır Börek Tarifi



Patatesli börek tarifi, patatesli börek nasıl yapılır, patatesli çıtır börek nasıl yapılır, börek nasıl yapılır, börek tarifi, çıtır börek tarifi, baklavalık yufkayla börek nasıl yapılır,



( 8 kişilik)
Malzemeler:
12 adet baklavalık yufka
Yarım Su bardağı süt
1 tane yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
üzerine serpmek için haşhaş

İç harcı için:
4 adet orta boy haşlanmış patates
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yeşil biber
1 küçük kuru soğan
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
karabiber
tuz

Üzeri için:
Haşhaş
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Kuru soğan ve yeşil biber yemeklik doğranarak yağda soğanlar  pembeleşene kadar kavrulur. Haşlanmış patatesler ezilerek soğana ilave edilir.1-2 dk. kavurmaya devam edilir. Üzerine tuz, karabiber ve kırmızı toz biber eklenerek soğumaya bırakılır. Ayrı bir kapta süt, 1 yumurta ve sıvı yağ karıştırılır.3 adet baklavalık yufkanın her katına  bu karışımdan sürülerek üst üste koyulur. Uç kısmına patatesli harçtan yayılarak rulo halinde sarılır. Bıçakla 4 parçaya bölünerek fırın tepsisine yerleştirilir. Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek haşhaş serpilir. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyetle yenir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}