8 Aralık 2014 Yeşil Elma Tarifleri



yeşil elma tarifler, yeşil elma 8 aralık, yeşil elma programı, yeşil elma, yeşil elma tarifler, oktay usta 8 aralık, oktay usta tarifler, oktay usta izle,08.12.2014 yeşil elma son bölüm izle, hellimli ekmekler tarifi, hellimli ekmekler tarifi oktay usta, hellimli ekmekler tarifi 8 aralık, tencerede diyet pandispanya keki tarifi, tencerede diyet pandispanya keki tarifi oktay usta, tencerede diyet pandispanya keki tarifi 8 aralık, tırtıl kurabiye tarifi, tırtıl kurabiye tarifi oktay usta, tırtıl kurabiye tarifi 8 aralık, tavuklu fajita yapılışı, tavuklu fajita tarifi, kıbrıs tatlısı tarifi, kıbrıs tatlısı nasıl yapılır

 
 
 
 
8 Aralık tarihli Oktay Usta (Yeşil Elma) Programı'nın tarifleri: Hellimli ekmekler, tırtıl kurabiye, tencerede diyet pandispanya keki
 
Hellimli Ekmekler Tarifi: (Yeşil Elma)

4 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 paket hellim peyniri
1 tutam biberiye
Tuz
Su

Hellimli Ekmekler Hazırlanışı:  4 su bardağı unu kabımıza alıp üzerine tuzumuzu da serpiyoruz. Biberiyeyi ince ince kıyıyoruz, onu da karıştırma kabına ekliyoruz. Unun ortasını havuz şeklinde açarak ortaya mayayı koyuyoruz. Üzerine 1 çay bardağı süt ve yarım çay bardağı zeytinyağını ekliyoruz.

Hellim peynirini de küçük küçük doğrayarak ortaya koyalım. Biraz su ekliyoruz. Öncelikle ortadaki malzemeleri karıştırarak, yavaş yavaş kenarda kalan unları da karıştırarak devam ediyoruz. Hamurun kıvamı kulak memesinden biraz daha yumuşak olacak şekilde ihtiyaç olması halinde su ekleyerek hamuru yoğuruyoruz. Muffin kalıplarımızı sıvıyağ ile yağladıktan sonra, karışımdan parçalar kopararak koyuyoruz. Oda sıcaklığında yarım saat mayalandırıyoruz. 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Tencerede Diyet Pandispanya Keki Tarifi:

2 yumurta
3 yemek kaşığı tatlandırıcı
1 yemek kaşığı süt tozu
6 yemek kaşığı yulaf kepeği
yarım su bardağı light süt
1 paket kabartma tozu

Tencerede Diyet Pandispanya Keki Tarifi Hazırlanışı:  yumurtaları kırarak tatlandırıcıyla karıştıralım. İyice çırptıktan sonra yulaf kepeğini, süt tozunu ve kabartma tozunu ekleyelim. Karıştırdıktan sonra light sütü ekleyelim. Tencerenin içerisine sığacak yağlanmış bir kalıba harcımızı boşaltalım. Büyük bir tencereye kalıbımızı oturtalım. Kalıbın yarısına gelecek kadar tencereye ılık su dolduralım. Tencerenin üzerine temiz bir havlu örtelim ve kapağını da sıkıca kapatalım. Kısık ateşte 25 dakika ocakta kapağını hiç açmadan pişirelim. En son keki ocaktan alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıbından çıkartalım.

Tırtıl Kurabiye Tarifi:

1 paket margarin
1 çay bardağı süt
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un


Tırtıl Kurabiye Hazırlanışı:  Oda sıcaklığında yumuşamış margarini kaba koyuyoruz. Üzerine pudra şekerini boşaltarak yoğuruyoruz. Süt ve sıvıyağı ekleyerek yoğurun.
Mahlep, vanilya, kabartma tozu da ekleyip karıştırdıktan sonra azar azar un katıyoruz. Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklemeye devam edelim.
Hamurdan parçalar koparıp kurabiyelerimize şekil veriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kurabiyelerimizi yerleştirip, 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Tavuklu Fajita Tarifi

2 adet soğan
600 gr tavuk eti
4 adet yeşil biber
1 kase yeşillik
10 lavaş
zeytinyağı, soya sosu, karabiber

Tavuklu Fajita Hazırlanışı: Tavuklarımızı parmak uzunluğunda dilimliyoruz. Genişçe bir tavaya alıp zeytinyağı ile kavuruyoruz. Soğanları ve biberleri doğrayıp, tavuklar suyunu çekince, ekliyoruz. Karabiberimizi de ekliyoruz. Karıştırarak sebzeleri de pişirdikten sonra üzerine soya sosunu gezdiriyoruz. (soya sosu tuzludur, tuza ihtiyaç duyulmaz.)

Kıbrıs Tatlısı Tarifi:

3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı galeta unu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı un
1 kabartma tozu/1 vanilya
Şerbeti: 1,5 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, 1 dilim limon
Kreması: 4 su bardağı süt, 1 çay bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un,1 paket vanilya, 1 poşet şanti
Üzerine:hindistan cevizi

Kıbrıs Tatlısı Hazırlanışı:
İlk olarak kek hamuru hazırlanır. Yumurta ve şekeri kaba alıp karıştırıyoruz.(çırpma teli ile) Sıvıyağ,galeta unu ve Hindistan cevizini de ilave ederek karıştırıyoruz. Cevizleri blenderda çekerek, vanilya ve kabartma tozunu, unu ekleyerek karıştırıyoruz. Kek hamurunu bir cam kaba boşaltıp, 170 derecede ısıtılmış fırına sürüyoruz.
Kek pişerken, kremayı pişiriyoruz. Tencereye sütü ve şekeri boşaltıyoruz. 2 yemek kaşığı unu ve nişastayı, vanilyayı ekliyoruz.Kremayı karıştırarak pişiriyoruz ve koyulaşınca ocaktan alıyoruz.
Şerbeti için tencereye suyu boşaltıyoruz. Şeker ve limonu da ekliyoruz. Kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Soğuk kekin üzerine ılık şerbeti gezdiriyoruz. Tatlı şerbeti çekince, kremayı spatula yardımı ile yayıyoruz. Üzerine hindistan cevizi ekleyip dolapta soğuduktan sonra servis edebiliriz.







PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}