6 Aralık 2014 5 Çayı Tarifleri



5 çayı tarifleri, 5 çayı 6 aralık, 5 çayı programı, 5 çayı, 5 çayı tarifler, tijen AKTAY 6 aralık, tijen aktay tarifler, 5 çayı izle, 06.12.2014 5 çayı son bölüm izle, kol böreği tarifi, kol böreği tarifi 5 çayı, kol böreği tarifi 6 aralık, pastırmalı çörek tarifi, pastırmalı çörek  5 çayı, pastırmalı çörek 6 aralık tarifi, kakolu rulo çörek tarifi, kakaolu rulo çörek tarifi 5 çayı, kakaolu çörek tarifi 6 aralık


 
Hayata tat katan dopdolu tarifler.
Kanaltürk ekranlarında 6 Aralık 2014'te Tijen AKTAY'ın sunduğu 5 çayında bu hafta Kol Böreği, Pastırmalı Çörek, Kakaolu Rulo Çörek tarifleri verildi.

Kol Böreği ( 5 Çayı )

Malzemeler:
 5 su bardağı un
1 paket instant maya
tuz yeteri kadar ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt

Açmak için:
 200 gr tereyağı( oda ısısında bekletilmiş)

İç Harcı için:
Yarım kg kıyma
3 adet haşlanmış patates
1 adet orta boy soğan
150 gr karışık tatlı biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz
karabiber
pul biber

Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
çörek otu
susam

Hazırlanışı:
Sıvı yağda soğanlar pembeleşene kadar kavrulur üzerine kıyma ilave edilir kıyma piştikten sonra  haşlanmış ve rendelenmiş patates ilave edilir. Biraz bu şekilde kavrulduktan sonra üzerine tatlı biber, tuz ve karabiber eklenerek soğumaya bırakılır. Ayrı bir kapta Un, tuz maya, süt ve maya karıştırılır hamur kıvam alana kadar ılık su katılarak yoğurulur. Hamur mayalanana kadar dinlendirilir. Mayalanan hamur dörde bölünerek  hamurun her bir parçası  un ve merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açılarak üzerine oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı sürülür. Üst üste katlanır. Katların arasına da yağ sürülür. Bu şekilde hazırlanan hamur bezeleri aralarındaki yağ donana kadar buzdolabında bekletilir. Bekleyip dinlendirilen hamurlar un ve merdane yardımıyla ince bir şekilde tekrar açılır. Açılan hamur bıçakla iki parçaya bölünür. Arasına soğumuş harçtan koyularak rulo şeklinde sarılır. Rulolar da kendi etrafında sarılır.üzerine yumurta, çörek otu ve susam serpilerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

Pastırmalı çörek ( 5 Çayı)

Malzemeler:
1,5 Su bardağı süt
1 adet yumurta akı
100 gr eritilmiş tereyağı
1 paket instant maya
aldığı kadar un
Bir tutam tuz

İç harcı için:
100 gr tereyağı
250 gr pastırma
350 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Susam

Hazırlanışı:
süt yumurta akı ve eritilmiş tereyağı karıştırılır. Üzerine tuz, aldığı kadar un ve maya ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur mayalanmak üzere dinlendirilir. Mayalanan hamur iki eşit parçaya bölünür. Üzerine un serpilerek merdaneyle açılır. Oda ısısında bekletilmiş tereyağı üzerine sürülerek kaşar peyniri ve pastırma, açılan yufkanın üzerine serpilerek rulo şeklinde sarılır. Hazırlanan rulo  verev kesilerek küçük üçgen şekli verilir. Kesilen parçaların üzerine bıçak çapıyla bastırılarak ortası çukurlaştırılır. Bu şekilde hazırlanan parçalar fırın tepsisine yerleştirilir.  Hazırlanan çörekler biraz dinlendirilerek üzerine yumurta sarısı ve susam serpilip önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

Kakaolu rulo çörek ( 5 Çayı)

Malzemeler:
5 su bardağı un
1 paket instant maya
1,5 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz

İç harcı için:
1 kahve fincanı esmer şeker
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı süt tozu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık

Üzeri için:
1 adet yumurta akı
Esmer şeker (isteğe bağlı)
1 çay bardağı file antep fıstığı
1 çay bardağı file badem veya fındık

Hazırlanışı:
İlk önce iç harcı için ceviz, kakao, esmer şeker, süt tozu ve tereyağı 2-3 yemek kaşığı süt yardımıyla ekmeğe sürülebilir kıvama gelene kadar karıştırılır.Un, toz şeker, maya, yumurta, süt, toz şeker, tereyağı ve tuz karıştırılarak yumuşak bir hamur elde  edilir. Hamur mayalanmadan küçük bezelere ayrılır.Üzerlerine un serpilerek merdane yardımıyla uzun bir şekilde açılır. Açılan hamurlara hazırlanan iç harçtan sürülerek rulo yapılır ve rulolara simit çekli verilir.Simit şeklindeki çöreklerin kenarlarına bıçakla kesikler yapılır.Tüm bezelere aynı işlem yapıldıktan sonra fırın tepsisine yerleştirilir.Üzerine yumurta akı sürülerek  esmer şeker ve file bademle fındık serpilip 20 dk tepside mayalanması için bekletilir. 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.








PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}