Malzemeler:
* 200 gr margarin veya tereyağı (Oda sıcaklığında)
* Aldığı kadar un
* 1 Çay bardağı sıvı yağ
* l su bardağı pudra şekeri
* 1 yumurta
* yarım paket kabartma tozu
İçi İçin:
* l kahve fincanı toz şeker
* l kahve fincanı çekilmiş ceviz
* l tatlı kaşığı tarçın
* 2 adet elma
Üstü için:
Pudra şekeri
Hazırlanışı:Elmaları soyup rendeleyelim. Bir tencereye koyup altını yakın, şekeri ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin, tencerenin altını kapatın. Tarçın ve ceviz içini ekleyip, karıştırın, bir kenarda bekletin. Yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı ve margarini bir kaba aktarıp karıştırın. Biraz biraz un ekleyerek yoğurmaya devam edin ve kabartma tozu ile vanilyayı da ekleyin. Hamurumuz kulak memesi kıvamından biraz daha katı olana kadar un eklemeye devam edin. İstenilen kıvamı elde edince, hamurumuzu düz bir zemine yayarak açın. Ardından kare parçalar kesin. Her bir kare parçayı çapraz şekile getirip, taşmayacak şekilde elmalı kurabiyenin iç malzemesinden ekleyin ve rulo halinde sarın. Fotoğraftaki görüntüyü elde etmeye çalışın. Fırın tepsinizi yağlayın ya da yağlı kağıt serin. Hazırladığınız ruloları fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp, elmalı kurabiyeleri soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra elmalı kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri ve isteğe göre tarçın ekin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder