Arkadaşlarınızla yapacağınız güzel sohbetleri çikolatanın eşsiz aromasıyla tatlandıracağınız güzel ve kolay bir tarif.
Malzemeler:
3 Yumurta
1 Su bardağı un
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatmak için:
Yarım su bardağı süt
Sosu İçin:
Yarım paket çikolata sosu
1,5 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Yumurtalar mikser yardımıyla iyice karıştırılır. Şeker ilave dilerek karıştırma işlemine devam edilir. Daha sonra içerisine süt, yağ, kakao, un, kabartma tozu ve vanilya eklenen karışım yağlanmış fırın tepsisine dökülerek 180 derece ısıtılmış fırına verilir. Küçük bir tencerede süt ve çikolata sosu pişirilerek soğumaya bırakılır.Kekimiz piştikten ve soğuduktan sonra yarım çay bardağı sütle ıslatılır ve üzerine çikolata sosu dökülerek servis edilir. Afiyetle yenir.
0 yorum:
Yorum Gönder