9 Aralık 2014 Yeşil Elma Oktay Usta Tarifleri



yeşil elma tarifler, yeşil elma 9 aralık 2014, yeşil elma programı, yeşil elma, yeşil elma tarifler, oktay usta 9 aralık, oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, damalı kurabiye oktay usta, yeşil elma damalı kurabiye tarifi, damalı kurabiye nasıl yapılır,kıvrık rulo poğaça oktay usta, yeşil elma kıvrık rulo poğaça tarifi, kıvrık rulo poğaça nasıl yapılır,çikolatalı sürpriz kek oktay usta, yeşil elma çikolatalı sürpriz kek tarifi, çikolatalı sürpriz kek nasıl yapılır,şehriye pilavlı kuzu incik oktay usta, yeşil elma şehriye pilavlı kuzu incik tarifi,şehriye pilavlı kuzu incik  nasıl yapılır, kolay ve lezzetli yemek tarifleri, oktay usta ana yemek tarifleri
 
 
 
Damalı Kurabiye Tarifi
 
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
un
 
Damalı kurabiye hazırlanışı: Margarin ve pudra şekerini iyice yoğuruyoruz. Ardından sıvıyağ, mahlep, kabartma tozu ve yoğurdu ekliyoruz. Hamurun kıvamına göre azar azar un ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Kıvamımız kulak memesi. Hamuru 2 eşit parçaya ayırıyoruz. Bir parçası sade kalıyor, bir parçasına ise kakao ekliyoruz.
İkisinden de şeritler (parmak kalınlığında, uzun) ayırıyoruz. Bir kakaolu bir sade olacak şekilde 4 adet koyuyoruz. Yine bunların üzerine bu sefer bir sade bir kakaolu olacak şekilde şeritler koyuyoruz. Hafiften sıkıştırarak yapışmalarını sağlıyoruz. Daha sonra hamuru 1 parmak genişliğinde dilimliyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.  
 
Kıvrık Rulo Poğaça Tarifi:
 
3,5 su bardağı un
1 yumurta
yarım paket yaş maya
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
su
 
Kıvrık Rulo Poğaça Hazırlanışı: Unu ve tuzu kaba koyuyoruz. Unun ortasını açarak mayamızı koyuyoruz, üzerine yumurta ve tereyağını ekliyoruz. Süt ve zeytinyağını da ilave ederek yoğuruyoruz. (önce ortadaki malzemeler ardından yavaş yavaş unu alarak) Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar su ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıyoruz. 3ünü de yuvarlıyoruz, tezgaha yapışmaması için un serperek, merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. 2 hamurun üzerine sürülebilir peynir sürüyoruz.En üste peynirsiz olmak üzere 3 hamuru üst üste koyuyoruz. Merdane yardımıyla biraz daha açıyoruz. Açılan bu hamuru 12 eşit parçaya (üçgen) bölüyoruz.
Üçgen hamurların uç kısmından kesik atıyoruz ama tamamen ayırmıyoruz. Kesik attığımız yerden geçirip çeviriyoruz. Daha sonra rulo şeklinde sarıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek, önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
 
Çikolatalı Sürpriz Kek Tarifi:
 
4 yumurta
100 gr tereyağı
1,5 su bardağı toz şeker
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
100 gr çikolata
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 kabartma tozu
5 yemek kaşığı un
Süprizi için: beyaz çikolata
 
Çikolatalı sürpriz kek hazırlanışı: Isıya dayanıklı cam kaba tereyağı konur. Çikolatayı da koyarak, ocağa alıyoruz. (Ocakta kaynayan bir tencerenin içerisine)
Arada karıştırarak tereyağı ve çikolatayı eritiyoruz.
Ayrı kapta yumurtayı kırıyoruz. Üzerine toz şekeri de ekleyip köpürene kadar karıştırıyoruz. Süt ve sıvıyağı da ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Kakao, un, vanilya, kabartma tozunu da ekleyerek iyiice karıştırıyoruz. Diğer kasede eriyen karışımı da ekliyoruz.
Muffin kalıplarının dibine birer parça beyaz çikolata yerleştiriyoruz. Üzerine de kek harcını paylaştırıyoruz.
Kalıplarımızı fırın tepsisine diziyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 14 dakika pişiriyoruz.
 
Şehriye Pilavlı Kuzu İncik Tarifi:
4 kuzu incik
2 soğan
3 dal defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
zeytinyağı
tuz
su
Sebzesi: 3 diş sarımsak, 3 havuç, 2 patates, 5 kereviz dalı, 1 kase arpacık soğan, 1 tutam taze biberiye, zeytinyağı, tuz, karabiber
pilavı için: 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 su bardağı arpa şehriye, tuz, su
Şehriye Pilavlı Kuzu İncik Hazırlanışı: Geniş ve yayvan bir tencereye yıkadığımız incikleri koyuyoruz. Hiç yağsız rengi değişene kadar kavuruyoruz. Sonra üzerine zeytinyağı ekliyoruz. İri doğradığımız soğanlarımızı da ekleyerek kavuruyoruz. Salçalarımız, karabiber, defne yaprağını ekleyerek karıştırıyoruz.
Ardından inciklerin üzerini kapatacak kadar sıcak su koyuyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak 1,5 saat kadar pişiriyoruz. İncikler pişerken sebzeleri hazırlıyoruz. Havuç ve patatesleri irice doğruyoruz. Arpacık, biberiye, sarımsak ekliyoruz. Üzerlerine tuz ve karabiber ekliyoruz. Zeytinyağı koyuyoruz. Harmanladığımız sebzeleri fırın poşetine koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerine birkaç delik açtığımız fırın poşetiyle pişiriyoruz.
Diğer yanda pişen kuzu incikleri cam fırın kabına alıyoruz. Suyunu da pilav için kullanılmak üzere ayırıyoruz. İncikleri de 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Yayvan bir tencereye tereyağını koyuyoruz, eritiyoruz. Üzerine şehriyeyi boşaltıyoruz. Kavururken tuzluyoruz. İnciklerin suyunu kıvamına göre pilava ekliyoruz.
Pilav piştikten sonra servis tabağına alıyoruz. Üzerine sebzeleri ve incikleri de koyarak servis yapıyoruz.
 
 
 
 
 
 
 
 


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}