Hafta içi her gün muhteşem
tariflerle ekrana gelen Melek Programı'nın
tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
Önce sarımsakları ve biberi ilave edip etlerle birlikte kavurun. Tuzunu ve baharatını ilave edip karıştırın. Doğranmış domatesi ilave edip kapağını kapatarak 20 dk kısık ateşte pişmeye bırakın.
tariflerle ekrana gelen Melek Programı'nın
tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
Çoban kavurma Tarifi
Malzemeler:- 1.5 kg kuzu kuşbaşı (ya da dana eti)
- 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2-3 diş sarımsak
- 6 adet sivri biber
- 4 adet domates
- 1 kuru soğan
- Tuz, karabiber, kekik, kimyon
- Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı:
Kuşbaşı etleri tencereye alarak suyunu salıp hafif çekinceye kadar kısık ateşte pişmeye bırakın. Yağı ve soğanı ekleyip sotelemeye devam edin. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Biberleri ince halkalar halinde doğrayın.Önce sarımsakları ve biberi ilave edip etlerle birlikte kavurun. Tuzunu ve baharatını ilave edip karıştırın. Doğranmış domatesi ilave edip kapağını kapatarak 20 dk kısık ateşte pişmeye bırakın.
0 yorum:
Yorum Gönder