20 Aralık 2014 5 çayı tarifleri, 5 çayı son bölüm izle, 5 çayı tarifleri, 5 Çayı'ında bu hafta ne yapıldı, Tijen Aktay 5 çayı izle, kanaltürk 5 çayı son bölüm izle, Selanik gevreği tarifi, 5 çayı Selanik gevreği tarifi,
Her hafta kanaltürk ekranlarında ilgiyle izlediğiniz 5 Çayı programı yine birbirinden lezzetli tarifleri sizlerle paylaşıyor.
Tijen Aktay'ın sunumuyla yine hayata tat katacak tarifler sizlerle.
Her hafta kanaltürk ekranlarında ilgiyle izlediğiniz 5 Çayı programı yine birbirinden lezzetli tarifleri sizlerle paylaşıyor.
Tijen Aktay'ın sunumuyla yine hayata tat katacak tarifler sizlerle.
SELANİK GEVREĞİ
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık
- 1 su bardağı file Antep fıstığı
- 1 yemek kaşığı elma sirke
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık
- 1 su bardağı file Antep fıstığı
- 1 yemek kaşığı elma sirke
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı:
- Yumurta şeker ile çırpılır- Üzerine yağ ve sirke eklenip karıştırılır
- Ceviz. üzüm, fındık, portakal kabuğu rendesi, Antep fıstığı eklenip karıştırılır
- Kuru malzemeler eklenip kek hamurundan az kıvamlı hamur elde edilir
- Yağlı kağıt serili tepsiye yayılıp sıcak 160 derce fırına verilir
- 20-25 dakika fırına verilip pişince kesilir
- Kesik yüzey üstte kalcak şekilde tekrar tepsiye dizilip fırına verilip 10-15 dakika hafif kızarna kadar pişirilir
0 yorum:
Yorum Gönder