20 Aralık 2014 5 Çayı Tarifleri




20 Aralık 2014 5 çayı tarifleri, 5 çayı son bölüm izle, 5 çayı tarifleri, 5 Çayı'ında bu hafta ne yapıldı, Tijen Aktay 5 çayı izle, kanaltürk 5 çayı son bölüm izle, Selanik gevreği tarifi,  5 çayı Selanik gevreği tarifi,







Her hafta kanaltürk ekranlarında ilgiyle izlediğiniz 5 Çayı programı yine birbirinden lezzetli tarifleri sizlerle paylaşıyor.
Tijen Aktay'ın sunumuyla yine hayata tat katacak tarifler sizlerle.

                                      
         SELANİK GEVREĞİ
 
 Malzemeler:

- 4 adet yumurta

- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık
- 1 su bardağı file Antep fıstığı
- 1 yemek kaşığı elma sirke
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı kabartma tozu

Hazırlanışı:

- Yumurta şeker ile çırpılır
- Üzerine yağ ve sirke eklenip karıştırılır
- Ceviz. üzüm, fındık, portakal kabuğu rendesi, Antep fıstığı eklenip karıştırılır
- Kuru malzemeler eklenip kek hamurundan az kıvamlı hamur elde edilir
- Yağlı kağıt serili tepsiye yayılıp sıcak 160 derce fırına verilir
- 20-25 dakika fırına verilip pişince kesilir
- Kesik yüzey üstte kalcak şekilde tekrar tepsiye dizilip  fırına verilip 10-15 dakika hafif kızarna kadar pişirilir

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}