19 Aralık 2014 Oktay Usta Tarifleri



19 Aralık 2014 Oktay Usta Tarifleri
yeşil elma tarifler, yeşil elma 19 aralık 2014, yeşil elma programı, yeşil elma, yeşil elma tarifler, oktay usta 19 aralık, oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta kek tarifi


 
Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..

Patatesli Kuzu Tarifi

500 gr. kuzu eti
1 soğan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
zeytinyağı
tuz
karabiber
defne yaprağı
taze kekik
su
3 patates
1 kase yoğurt
sıvıyağ

Hazırlanışı: Kuzu etini kuşbaşı doğruyoruz. Soğanı ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı koyuyoruz ve eti kavurmaya başlıyoruz. Et, suyunu bırakıp çekince soğan ve sarımsağı ilave ediyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Salçaları ekliyoruz, karıştırıyoruz. Sıcak suyunu koyuyoruz ve defne yaprağını da ekleyip kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Et pişmesine yakın tuzunu, karabiberini atıyoruz. Patatesleri soyuyoruz ve kibrit şeklinde doğruyoruz. Sıvıyağı ısıtıyoruz ve patatesleri kızartıyoruz. Eti ocaktan almak üzereyken taze kekik yaprakları koyuyoruz. Et, suyunu çekip pişince servis tabağına alıyoruz. Kenarlarına kızarmış kibrit patates ve yoğurt koyarak servis ediyoruz.

Kapalı Mantarlı Pide Tarifi:3,5 su bardağı un
yarım paket yaş maya
yarım çay bardağı yoğurt suyu
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
su
2 soğan
2 patates
1 paket mantar
1 çorba kaşığı salça
tuz
karabiber
sıvıyağ

Hazırlanışı : İç harcı için, soğanları yemeklik doğruyoruz. Mantarları küp doğruyoruz. Patatesleri haşlıyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz, mantarları kavurmaya başlıyoruz. Mantar suyunu çekince soğanı ekliyoruz. Yumuşayana kadar pişiriyoruz. Salçasını koyuyoruz, karıştırıyoruz. Haşlanmış patatesleri küp doğrayıp tavaya alıyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıp karıştırıyoruz. Hamuru için, unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu atıyoruz, ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine yoğurt suyunu ve zeytinyağını döküyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz. Ortadaki sıvılarla önce mayayı eritiyoruz. Kenardan un alarak hamuru iyice özleşene dek yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Tezgaha ve hamurların üzerine un serperek uzun, oval hamurlar açıyoruz. İç harcı hamurlara paylaştırıyoruz. Hamurları kapalı pide şeklinde kapatıyoruz ve uçlarının yapışmasını sağlıyoruz. Hamurun kapatacağımız kısımlarına hafif su sürersek daha güzel yapıştırırız. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsilerine pideleri diziyoruz. Tepside mayalanmaya bırakıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Üzerlerine, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı sürüyoruz.


Limonlu Zencefilli Kek Tarifi:3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı toz fındık
1 parça taze zencefil
1 limon kabuğu rendesi
8 çorba kaşığı dolusu un

Hazırlanışı: Yumurtaları ve toz şekeri karıştırma kabına koyarak mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Rengi beyazlayıp köpürünce sıvıyağı ve sütü döküyoruz, karıştırıyoruz. Limon kabuğu ve küçük bir parça zencefili rendeliyoruz. Vanilyayı, kabartma tozunu, toz fındığı ve 8 çorba kaşığı tepeleme unu koyarak tahin kıvamında bir kek harcı hazırlıyoruz. Çırpma teliyle çırpıyoruz. Yağlanmış kek kalıbına kek harcını döküyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirdikten sonra içinin de pişmesi için dereceyi 160'a düşürüyoruz. Kekin pişip pişmediğini anlamak için, kürdan batırıyoruz eğer kürdana kek harcı yapışmamışsa pişmiş demektir. Pişince biraz dinlendirip, servis ediyoruz.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}