12 Aralık 2014 Yeşil Elma Oktay Usta Tarifleri



yeşil elma tarifler, yeşil elma 12 aralık 2014, yeşil elma programı, yeşil elma, yeşil elma tarifler, oktay usta 12 aralık, oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta yemek tarifleri, oktay usta börek tarifi, oktay usta kek tarifi, Sucuklu Peynirli Simit Tarifi, oktay usta Sucuklu Peynirli Simit Tarifi, Sucuklu Peynirli Simit nasıl yapılır, oktay usta pide tarifi, oktay usta hamur işi
 
 
Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
 
Sucuklu Peynirli Simit Tarifi:
4,5 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz
su
İçi için: 150 gr. sucuk, 250 gr kaşar peyniri
Üzerine: 1 su bardağı su, 1 yemek kaşığı pekmez, susam
Hazırlanışı: Öncelikle hamuru hazırlıyoruz. Unu kaba alıyoruz. Üzerine şeker ve tuzu da ekleyip karıştırıyoruz. Ortasına her zamanki gibi havuzumuzu açıyoruz:) yarım paket yaş maya ile sıvıyağımızı buraya koyuyoruz. Azıcıkta su ekliyoruz. Her zamanki gibi önce ortadaki malzemeleri ardından yavaş yavaş unu alarak karıştırmaya başlıyoruz. Hamur kulak memesi kıvamında olmalı. Hazırlanan hamuru 11 parçaya ayırıp top top yapıyoruz. Her hamuru tabak büyüklüğünde açıyoruz. Kaşarı rendeleyip sucuklarıda küp küp doğrayarak kaseye alıp karıştırıyoruz. Açılan hamurlara harçtan koyuyoruz. Hamur daha iyi yapışsın diye kenarlarını ıslatıyoruz. Simidimizi sarıyoruz.Bir kaseye su ve pekmezi, ayrı bir yere de susamı koyuyoruz. Hazırladığımız simitleri önce su ve pekmeze ardından susama batırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip tepside bekleterek mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.

Püreli Ispanaklı Köfte Tarifi:

500 gr kıyma
1 yumurta
1 soğan
karabiber
tuz

İçi için: 1 soğan, 2 diş sarımsak, 1 demet ıspanak, kaşar rendesi, zeytinyağı, karabiber, tuz
Püresi için: 100 gr tereyağı, 4 haşlanmış patates, 2,5 su bardağı süt, tuz
Üzerine: 1 kase domates sos

Hazırlanışı: Öncelikle köfteyi hazırlıyoruz. Soğanı rendeliyoruz, 1 yumurta kırıyoruz, tuz ve karabiberi serperek yoğuruyoruz.
Ispanaklı harcımız için; soğan ve sarımsağı doğruyoruz.(küçük) Ispanakları da doğruyoruz, tavaya biraz zeytinyağı döküyoruz. Soğan-sarımsağı tavada kavuruyoruz. Soğanlar kavrulduktan sonra ıspanakları ekleyip kavuruyoruz. Yumuşayana kadar pişirip tuz serpiyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Tepsi ebatlarında yağlı kağıdı keserek köfte harcını üzerine yayıyoruz. Kenarına ıspanaklı karışımımızdan koyup sarıyoruz. Yağlı kağıdıyla beraber 180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz. Diğer yanda patates püremizi hazırlıyoruz. Haşlanmış patatesi ezerek veya rendeleyerek bir tencereye koyuyoruz.Tereyağını ekliyoruz. Tencerede karıştırarak sütünü ve tuzunu ekliyoruz.
Fırından çıkardığımız köfteyi-biraz soğuduktan sonra-dilimliyoruz. Domates sosunu da bir tavada kaynatıyoruz. Servis tabağındaki köftemizin üzerine dökerek servis ediyoruz.

Pancar Soslu Makarna Salatası Tarifi:

1 çiçek brokoli
1 paket midye makarna
1 kase kornişon turşu
1 kase biberli zeytin
4 köz kırmızı biber
1 tutam maydanoz
zeytinyağı
Sosu için: 1 kase pancar turşusu, 1 kase yoğurt, zeytinyağı

Hazırlanışı: İlk olarak makarnamızı kaynar tuzlu suda haşlıyoruz. Ayrı bir yerde brokolileri de haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra kevgirle alıp soğuk su olan bir kaseye koyuyoruz. Ardından süzüyoruz. Köz biberlerimizi, turşuyu ve zeytini doğruyoruz. Kaba alıyoruz. İnce kıyılmış maydanozu ekliyoruz. Brokolileri ekliyoruz. (küçük çiçeklerine ayrılmış olarak)
Makarnamızı da süzüp kaba alıyoruz. Pancar turşusunu da doğrayıcıdan geçiriyoruz. Üzerine yoğurt ve zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine sosumuzu dökerek servis ediyoruz.

Açık Pide Tarifi:

4 su bardağı un
yarım paket yaş maya
ılık su
tuz
İçi için: dil peyniri, kaşar peyniri, sucuk
Üzerine: Tereyağı, kekik

Hazırlanışı: Unu kaba boşaltıyoruz. Üzerine tuz serperek ortasını açıyoruz.Yaş mayayı ortaya koyup ılık su koyuyoruz.Ortadaki mayayı eriterek yavaş yavaş unu alıp karıştırıyoruz.Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar su ekleyerek yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler alıyoruz.Un serperek oval hamurlar açıyoruz. Ayrı bir yerde kaşar ve dil peynirini rendeliyoruz.Sucuğu da dilimliyoruz.Oval hamurlara bu karışımdan koyuyoruz.Kenarlardan birer parmak iç harcın üzerine doğru kapatıyoruz. Uç kısımlarını da birleştirerek sıkıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz ve oda sıcaklığında mayalandırıyoruz. Daha sonra 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Pişen pidelere tereyağı sürüp kekik serperek servis ediyoruz.

 


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}