14 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 14 Eylül pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 14 Eylül 2015 nurselin mutfağı Kaburga Dolması nasıl yapılır, 14 Eylül nurselin mutfağı Kaburga Dolması tarifi, Kaburga Dolması malzemeleri, Kaburga Dolması nasıl pişirilir, Kaburga Dolması nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kaburga Dolması Tarifi , Nurselin mutfağı 14 Eylül pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 14.09.2015 Kaburga Dolması Tarifi, çörek nasıl yapılır
KABURGA DOLMASI
Malzemeler:
1 adet kuzu kaburga
Biber salçası
4 yemek kaşığı tereyağ
3 kaşık sıvı yağ
Tuz
Pilavı için:
200 gram kuzu sırt eti
4 parça kuzu böbrek
5 su bardağı pirinç
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 avuç reyhan
1 yemek kaşığı tuz
Hazırlanışı:Pilavı için sırt eti ve kuzu böbrek parçaları tereyağında kavrulur. Mühürlenen etlere pirinç ilave edilerek hafif kavurmaya devam edilir. Domates ve biber salçası birer kaşık pilava ilave edilir. Üzeri bir parmak çıkacak kadar suyu eklenir. Karabiber, reyhan, tuz ne maydanoz da ilave edilerek pişmesi için pilavın kapağı kapatılır. Kaburganın her tarafı tuzlanır. Pişen iç pilav kaburganın içine konur. Kaburganın ağzı pilavın dışarı çıkmaması için yorgan iğnesi ve ipliğiyle dikilir. Ardından kaburganın üzeri biber salçasıyla sıvanır. Kaburganın pişeceği tencereye 4 yemek kaşığı tereyağ ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ konulur. Kaburganın iki tarafı da kızgın yağda birkaç dakika mühürlenir. Ardından içerisine yaklaşık 2 litre sıcak su konulur ve kaburga arada çevrilerek 2 saat pişirilir. Kaburga dolması piştikten sonra fırın tepsisine alınır. 200 derecede üzeri kızarana kadar fırınlanır.
0 yorum:
Yorum Gönder