Nursel'in Mutfağı Diyarbakır Meftune Tarifi 14 Eylül 2015




14 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 14 Eylül pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 14 Eylül 2015 nurselin mutfağı Meftune  nasıl yapılır, 14 Eylül nurselin mutfağı Diyarbakır Meftune tarifi, Diyarbakır Meftune  malzemeleri, Meftune  nasıl pişirilir, Diyarbakır Meftune nasıl yapılır, nurselin mutfağı Meftune   Tarifi , Nurselin mutfağı 14 Eylül pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 14.09.2015 Meftune  Tarifi, Meftune nasıl yapılır

diyarbakır mutfağı

Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Diyarbakır Meftune  tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

MEFTUNE

Malzemeler:
meftune tarif1 kilo kuzu kaburga
5 adet patlıcan 
3 adet domates
10-15 adet acı sivri biber
7-8 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası 
2 yemek kaşığı biber salçası 
2 yemek kaşığı tereyağ 
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
1 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı tuz 

Sosu için:
1 su bardağı tohum sumak 
2 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:
Kaburga etleri tencereye alınıp tuzlanır. Acı biberler doğranarak etlerin üzerine atılır. Domates ve biber salçaları da tencereye atılır. İçerisine bir bardak su katılarak salçalar hafif çözülür. Küp küp doğranan patlıcanlar ve domates de eklenir. Sarımsaklar da doğranıp tencereye alındıktan sonra yarım çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı tereyağ, tuz ve pul biber de eklendikten pişmeye bırakılır. O sırada sosu hazırlanır. Tohum sumak 2 su bardağı sıcak suya koyulur ve yarım saat kadar bekletilir. Sumak suyunu bırakınca süzülerek tencereye ilave edilir. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Sıcak olarak servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}