14 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 14 Eylül pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 14 Eylül 2015 nurselin mutfağı Meftune nasıl yapılır, 14 Eylül nurselin mutfağı Diyarbakır Meftune tarifi, Diyarbakır Meftune malzemeleri, Meftune nasıl pişirilir, Diyarbakır Meftune nasıl yapılır, nurselin mutfağı Meftune Tarifi , Nurselin mutfağı 14 Eylül pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 14.09.2015 Meftune Tarifi, Meftune nasıl yapılır
MEFTUNE
Malzemeler:
1 kilo kuzu kaburga
5 adet patlıcan
3 adet domates
10-15 adet acı sivri biber
7-8 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
1 su bardağı tohum sumak
2 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
Kaburga etleri tencereye alınıp tuzlanır. Acı biberler doğranarak etlerin üzerine atılır. Domates ve biber salçaları da tencereye atılır. İçerisine bir bardak su katılarak salçalar hafif çözülür. Küp küp doğranan patlıcanlar ve domates de eklenir. Sarımsaklar da doğranıp tencereye alındıktan sonra yarım çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı tereyağ, tuz ve pul biber de eklendikten pişmeye bırakılır. O sırada sosu hazırlanır. Tohum sumak 2 su bardağı sıcak suya koyulur ve yarım saat kadar bekletilir. Sumak suyunu bırakınca süzülerek tencereye ilave edilir. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Sıcak olarak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder