Nursel'in Mutfağı Ispanaklı Börek Tarifi 11 Eylül 2015 Antakya



11 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 11 Eylül cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 11 Eylül 2015 nurselin mutfağı Ispanaklı Börek  nasıl yapılır, 11 Eylül nurselin mutfağı Ispanaklı Börek tarifi, Ispanaklı Börek malzemeleri, Ispanaklı Börek nasıl pişirilir, Ispanaklı Börek nasıl yapılır, nurselin mutfağı Ispanaklı Börek  Tarifi , Nurselin mutfağı 11 Eylül cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 11.09.2015 Ispanaklı Börek Tarifi, nurselin mutfağı antakya


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Ispanaklı Börek tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

ISPANAKLI BÖREK

Malzemeler:

HAMURU İÇİN: 
1 kilo un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
börek tarifleriİÇ HARCI İÇİN:

Yarım kilo ıspanak
3 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
1 kaşık biber salçası
Yarım su bardağı zeytinyağı
AÇMAK İÇİN: 
Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Hamur için un, su ve tuz karıştırılarak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur. İç harç için de ıspanak, tuzlu yoğurt, biber salçası ve zeytinyağı harmanlanır. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır ve hamur, eller bolca zeyinyağı ile yağlanarak, tezgah üzerinde açılır. Her beze için eller ve tezgah tekrar yağlanır. Elle açılan ince ve yuvarlak hamurun önce iki kenarı birbirinin üzerine gelecek şekilde ortada birleştirilir. Sonra diğer iki kenar da aynı şekilde katlanır. Kare görünümü alan hamurun ortasına ıspanaklı harçtan konulur. Köşeler ortaya gelecek ve açılmayacak biçimde hamur kapatılır. Börekler 220 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}