Pastane İzle 12 Ağustos 2015 - TRT 1 12.08.2015 Etli Çörek Tarifi.
Hazırlanışı:
Hamur için un, tuz, su, zeytinyağı, yoğurt ve limon suyu karıştırılıp yumuşak hamur yoğurulur ve dinlenmeye bırakılır.
İçi için tavaya az su eklenip et suyunu salana kadar kavrulur. Sirke eklenip suyunu çekene kadar kavrulur. Tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Doğranmış soğan, biber ve domates eklenip karıştırılır
Rende patates ve yağ eklenip yağ eriyene kadar kavrulur ve altı kapatılır. Dinlenen hamur açılıp ikiye kesilip üzerine erimiş yağ sürülür. Kenarına et koyularak hamur rulo yapılır. Tepsiye alınıp yumurta sarısı sürülüp haşhaş serpilir. 200 derece sıcak fırında pişirilir
0 yorum:
Yorum Gönder