Gül Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
150 gr tereyağı,3 çorba kaşığı yoğurt,
1 adet yumurta,
vanilya ,
kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı sirke,
1 çay bardağı irmik,
un
Şerbet İçin:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Hazırlanışı:
İlk olarak şerbeti yaparak soğumaya bırakın.
Tatlı hamurunu yoğurun ve merdane yardımı ile açın.
Açtığınız hamuru çay bardağı ile kesin.
Kesilen daireleri yarım ay şeklinde üst üste gelecek biçimde 3 tanesini koyarak rulo yapın.
Ruloyu da bir bıçak ile ortadan ikiye keserek iki adet gül elde etmiş olursunuz.Ortasına isteğe göre ceviz veya fındık yerleştirilir.
Tüm hamur için aynı işlemi yapın ve 200 derece fırında pişirin.
Kurabiyeler sıcak iken soğumuş olan şerbet üzerine dökün.
0 yorum:
Yorum Gönder