Pastane İzle 28 Temmuz 2015 - TRT 1 28.07.2015 Şeker Kurabiyesinde Muhallebi
Hazırlanışı:
Hazırlanışı:
Kurabiye hamuru için tereyağı, şeker, un, vanilya, yumurta ve tuz karıştırılarak yumuşak bir hamur yoğrulur.Yoğrulan hamur açılır. Yuvarlak kalıplarla parçalar alınır. Yuvarlak bölmeleri olan slikon kalıbın ters tarafındaki yuvarlakların üzerine kase şekli alacak şekilde yerleştirilir. Tepsiye kalıp ile koyulan kurabiyeler 180 derece sıcak fırında 10-15 dakika pişirilir. Pişen kurabiyeler kalıptan alınıp soğumaya bırakılır
Muhallebisi için nişasta az süt ile açılır.Yağ hariç tüm malzemeler ocağa alınıp kıvamını alan kadar pişirilir.Pişen muhallebi ocaktan alınarak yağ eklenir ve karıştırılır. Muhallebi soğuyunca kase şeklini alan kurabiyelerin içi muhallebi ile doldurulur ve meyve ile süslenir.
0 yorum:
Yorum Gönder