Pastane İzle 8 Temmuz 2015 - TRT 1 08.07.2015 İsimsiz Ev Pidesi Tarifi.
Hazırlanışı:
Hamuru için, un, ılık süt, maya, su, sıvı yağ ve tuz karıştırılarak yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamur dinlenmeye bırakılır. Bu arada iç harcı için tavaya biraz sıvı yağ eklenerek yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur. İçerisine doğranmış kapya ve tuz ilave edilerek kavurmaya devam edilir. İçerisine doğranmış pazı yaprakları katılarak çok pişirilmeden ocağın altı kapatılır. Mayalanan hamurdan parçalar alınarak el ile küçük keyık şekli verilir. Ortasındaki boşluğa pişen harç ve peynir koyularak üzerine yumurta sarısı sürülür. 200 derece fansız fırında pişirilir. Pişmesine yakın üzerine kaşar rendesi eklenir.
Hazırlanışı:
Hamuru için, un, ılık süt, maya, su, sıvı yağ ve tuz karıştırılarak yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamur dinlenmeye bırakılır. Bu arada iç harcı için tavaya biraz sıvı yağ eklenerek yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur. İçerisine doğranmış kapya ve tuz ilave edilerek kavurmaya devam edilir. İçerisine doğranmış pazı yaprakları katılarak çok pişirilmeden ocağın altı kapatılır. Mayalanan hamurdan parçalar alınarak el ile küçük keyık şekli verilir. Ortasındaki boşluğa pişen harç ve peynir koyularak üzerine yumurta sarısı sürülür. 200 derece fansız fırında pişirilir. Pişmesine yakın üzerine kaşar rendesi eklenir.
0 yorum:
Yorum Gönder