Pastane İzle 21 Temmuz 2015 - TRT 1 21.07.2015 Helva-i Hakani Tarifi.
Hazırlanışı:
Süt ve şeker tencereye koyulur. Un, pirinç unu, buğday nişastası bir kaba alınır. İçerisine tam ısınmamış olan sütten 1-2 kepçe süt eklenerek pürüzsüz olana kadar karıştırılır. Ocakta pişmekte olan süte karıştırarak ilave edilir.Kıvamını alana kadar pişirilir.Piştikten sonra içerisine tereyağı ilave edilerek mikserle karıştırılır.İçerisine krema eklenerek biraz daha karıştırılır ve tekrar ocağa alınır.Biraz piştikten sonra kaselere doldurularak üzeri şeker ile karamelize edilen bademlerle süslenir ve soğuyunca servis edilir.
Hazırlanışı:
Süt ve şeker tencereye koyulur. Un, pirinç unu, buğday nişastası bir kaba alınır. İçerisine tam ısınmamış olan sütten 1-2 kepçe süt eklenerek pürüzsüz olana kadar karıştırılır. Ocakta pişmekte olan süte karıştırarak ilave edilir.Kıvamını alana kadar pişirilir.Piştikten sonra içerisine tereyağı ilave edilerek mikserle karıştırılır.İçerisine krema eklenerek biraz daha karıştırılır ve tekrar ocağa alınır.Biraz piştikten sonra kaselere doldurularak üzeri şeker ile karamelize edilen bademlerle süslenir ve soğuyunca servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder