TRT 1 Pastane Etli Hilal Böreği Tarifi 02.07.2015- TRT 1 Pastane İzle 2 Temmuz 2015



Pastane İzle 2 Temmuz 2015 - Pastane Tarifleri ,Pastane 2 Temmuz çarşamba 2015 son bölüm izle ,Pastane 02.07.2015 son bölüm tarifleri, Pastane TRT1 İzle 2 Temmuz 2015 - TRT 1 02.07.2015 Etli Hilal Böreği  tarifi ,Pastane İzle 2 Temmuz 2015 perşembe, trt 1 pastanede bugün ne yapıldı. Etli Hilal Böreği   nasıl yapılır, deniz orhun tarifleri, trt 1 Etli Hilal Böreği   tarifi, Etli Hilal Böreği  nasıl yapılır






Pastane İzle 2 Temmuz 2015 - TRT 1 02.07.2015  Etli Hilal Böreği Tarifi.

Malzemeler:
İç harcı için malzemeler:
  • 200 gr. kuşbaşı et
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 kase havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu




Hazırlanışı:
İç harcı için Tavada sıvı yağ ile birlikte et, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak kavrulur. Tuz, bezelye, havuç ve karabiber eklenerek biraz daha kavrulur ve soğumaya bırakılır. 
Hamuru için yumurta, soda, maya, şeker, süt, tuz ve sıvı yağ karıştırılır. Unun üzerine azar azar dökülerek yoğurulur.  Hamur uzunlamasına bezelere ayrılarak fırın tepsisine dizilir ve yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurlar tepsinin içindeyken el ile bastırılarak açılır. Arasına iç harçtan koyularak rulo şeklinde sarılır ay şekli verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpilir. 200 derece fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}