Pastane İzle 2 Temmuz 2015 - TRT 1 02.07.2015 Etli Hilal Böreği Tarifi.
Malzemeler:
İç harcı için malzemeler:
Hazırlanışı:
İç harcı için Tavada sıvı yağ ile birlikte et, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak kavrulur. Tuz, bezelye, havuç ve karabiber eklenerek biraz daha kavrulur ve soğumaya bırakılır.
Hamuru için yumurta, soda, maya, şeker, süt, tuz ve sıvı yağ karıştırılır. Unun üzerine azar azar dökülerek yoğurulur. Hamur uzunlamasına bezelere ayrılarak fırın tepsisine dizilir ve yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurlar tepsinin içindeyken el ile bastırılarak açılır. Arasına iç harçtan koyularak rulo şeklinde sarılır ay şekli verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpilir. 200 derece fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Malzemeler:
İç harcı için malzemeler:
- 200 gr. kuşbaşı et
- Yarım su bardağı bezelye
- 1 kase havuç
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Hazırlanışı:
İç harcı için Tavada sıvı yağ ile birlikte et, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak kavrulur. Tuz, bezelye, havuç ve karabiber eklenerek biraz daha kavrulur ve soğumaya bırakılır.
Hamuru için yumurta, soda, maya, şeker, süt, tuz ve sıvı yağ karıştırılır. Unun üzerine azar azar dökülerek yoğurulur. Hamur uzunlamasına bezelere ayrılarak fırın tepsisine dizilir ve yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurlar tepsinin içindeyken el ile bastırılarak açılır. Arasına iç harçtan koyularak rulo şeklinde sarılır ay şekli verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpilir. 200 derece fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder